Question 186859
1.In a two-sample test of means for independent samples, the equal sign always appears in
Ans: A) The null hypothesis.
---------------------------------------

2. In a two-sample test of means for independent samples, we use the z distribution when
Ans: C) Both population standard deviations are known.

-------------------------------------

3. Which of the following is a requirement for a two-sample test of proportions.

Ans: D) nB and n(1-B) are both greater than 5.
--------------------

4.A random sample of 10 observations is selected from the first normal population and 8 from the second normal population. For a one-tailed test of hypothesis (.01 significance level) to determine if there is a difference in the population means, the degrees of freedom are

Ans: C) 16
---------------------------------------------------------

5.A random sample of 10 observations is selected from the first normal population and 8 from the second normal population. For a one-tailed test of hypothesis (.01 significance level) to determine if there is a difference in the population means, the critical value(s) are

Ans: D) None of the above
--------------------------------

6. Which of the following is not a requirement for the two-sample test of means for independent samples observations?

Ans: C) Equal sample sizes
-------------------------------------

7. To conduct a test of means for two independent samples which of the following are always required?

Ans: B) Both samples must have 30 observations.
-----------------------------

8.To conduct a test of hypothesis for dependent samples we assume that

Ans : A) The distribution of the difference between the paired observations follows the normal distribution.
------------------------------------------

9.When conducting a test of hypothesis for the dependent samples

Ans: D) None of the above
---------------------------------------

10.Which of the following is not necessary to determine a p-value?

Ans: C) The level of significance.
----------------------------------------------
Cheers,
Stan H.