Algebra ->  Tutoring on algebra.com -> See tutors' answers!      Log On

 Tutoring Home For Students Tools for Tutors Our Tutors Register Recently Solved
 By Tutor
| By Problem Number |

Tutor:

# Recent problems solved by 'checkley79'

Jump to solutions: 0..29 , 30..59 , 60..89 , 90..119 , 120..149 , 150..179 , 180..209 , 210..239 , 240..269 , 270..299 , 300..329 , 330..359 , 360..389 , 390..419 , 420..449 , 450..479 , 480..509 , 510..539 , 540..569 , 570..599 , 600..629 , 630..659 , 660..689 , 690..719 , 720..749 , 750..779 , 780..809 , 810..839 , 840..869 , 870..899 , 900..929 , 930..959 , 960..989 , 990..1019 , 1020..1049 , 1050..1079 , 1080..1109 , 1110..1139 , 1140..1169 , 1170..1199 , 1200..1229 , 1230..1259 , 1260..1289 , 1290..1319 , 1320..1349 , 1350..1379 , 1380..1409 , 1410..1439 , 1440..1469 , 1470..1499 , 1500..1529 , 1530..1559 , 1560..1589 , 1590..1619 , 1620..1649 , 1650..1679 , 1680..1709 , 1710..1739 , 1740..1769 , 1770..1799 , 1800..1829 , 1830..1859 , 1860..1889 , 1890..1919 , 1920..1949 , 1950..1979 , 1980..2009 , 2010..2039 , 2040..2069 , 2070..2099 , 2100..2129 , 2130..2159 , 2160..2189 , 2190..2219 , 2220..2249 , 2250..2279 , 2280..2309 , 2310..2339 , 2340..2369 , 2370..2399 , 2400..2429 , 2430..2459 , 2460..2489 , 2490..2519 , 2520..2549 , 2550..2579 , 2580..2609 , 2610..2639 , 2640..2669 , 2670..2699 , 2700..2729 , 2730..2759 , 2760..2789 , 2790..2819 , 2820..2849 , 2850..2879 , 2880..2909 , 2910..2939 , 2940..2969 , 2970..2999 , 3000..3029 , 3030..3059, >>Next

 Money_Word_Problems/752438: Debbie has 8% more money than Marty. Mary has 4% more money than Marty. They all have a total of \$377. How much money does Marty have?1 solutions Answer 457796 by checkley79(3056)   on 2013-05-25 17:24:20 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!MARTY=X MARY=Y DEBBIE=Z Y=1.02X Z=1.08X X+Y+Z=377 X+1.02X+1.08X=377 3.1X=377 X=377/3.1 X=\$121.61 FOR MARTY 1.02*121.61=\$124.05 FOR MARY 1.08*121.61=\$131.34 FOR DEBBIE PROOF: 121.61+124.05+131.34=377 377=377
 Inequalities/752445: The tuition at a local community college was \$1510 in 1994 and \$2118 in 1996. Find the rate at which the tuition was increasing?( Round to the nearest cent) 1 solutions Answer 457794 by checkley79(3056)   on 2013-05-25 17:11:58 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(2118-1510)/2 608/2=\$304 per year is the increase.
 Number-Line/752476: 17-7x=2 1 solutions Answer 457791 by checkley79(3056)   on 2013-05-25 17:05:32 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!17-7x=2 -7x=2-17 -7x=-15 x=-15/-7 x=2 1/7 or 2.143 ans.
 Rectangles/752492: find the dimensions of a rectangle whose length is 50 inches more than its width and whose perimeter is 500 inches 1 solutions Answer 457788 by checkley79(3056)   on 2013-05-25 17:01:08 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!P=2L+2W L=W+50 500=2(W+50)+2W 500=2W+100+2W 4W=500-100 4W=400 W=400/4 W=100 INCHES FOR THW WIDTH. L=100+50=150 INCHES FOR THE LENGTH. PROOF: 500=2*150+2*100 500=300+200 500=500
 Rate-of-work-word-problems/752523: If one person digs a trench in 5 hours, and another person digs a trench in 6 hours, how many hours will it take both of them to dig one trench?1 solutions Answer 457787 by checkley79(3056)   on 2013-05-25 16:57:01 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!1/5+1/6=1/x (6+5)/5*6=1/x 11/30=1/x 11x=30 x=30/11 x=2.73 hours ans.
 Travel_Word_Problems/752524: If it takes Paula 2 hours to run 30 laps of her neighbourhood, how many minutes would it take Paula to run 90 laps? 1 solutions Answer 457786 by checkley79(3056)   on 2013-05-25 16:54:12 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!30/2=90/x cross multiply 30x=2*90 30x=180 x=180/30 x=6 hours or 360 minutes.
 Inequalities/750395: is the answer to x+5>-2 x>3 1 solutions Answer 456665 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:36:20 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x+5>-2 x>3 YOUR ANSWER IS INCORRECT. X>-5-2 X>-7 IS THE CORRECT ANSWER.
 Numeric_Fractions/750406: a recipie asks for 5/7 of a cup of granola oil. How much is needed to make 3/4 of a recipe?1 solutions Answer 456664 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:34:05 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!3/4*5/7=15/28=.536 ANS.
 Numeric_Fractions/750416: What is "x" in 8/9x+5=-3 1 solutions Answer 456661 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:31:53 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!8/9x+5=-3 8X/9=-3-5 8X/9=-8 CROSS MULTIPLY. 8X=-8*9 8X=-72 X=-72/8 X=-9 ANS.
 Money_Word_Problems/750422: Suppose you deposit \$1500 in a savings account that pays interest at aninterest rate of 6%. No money is added or withdrawn from the account a. How much will be in the account after 5 years if it is compounded annually?1 solutions Answer 456659 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:29:40 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!1500(1+.06)^5 1500(1.06)^5 1500*1.338=\$2,007.34 ANS.
 Miscellaneous_Word_Problems/750426: At a horse show, ribbons are given for first, second,third, and fourth places. There are 20 horses in the show. How many different arrangements of four winning horses are possible? 1 solutions Answer 456658 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:27:37 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!20p4 20!/(20-4)! 20!/16! 20*19*18*17=116,280
 Linear_Equations_And_Systems_Word_Problems/750438: A garage bill was £346.50. The labour cost £187.60 more than the parts. How much does the labour cost? 1 solutions Answer 456655 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:23:34 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!P+L=346.50 L=P+187.60 P+(P+187.60)=346.50 2P=346.50-187.60 2P=158.90 P=158.90/2 P=\$79.45 WAS THE COST OF THE PARTS. L=79.45+187.60 L=\$267.05 WAS THE COST OF THE LABOR. PROOF: 267.05+79.45=346.50 346.50=346.50
 Polynomials-and-rational-expressions/750440: Identify the correct slope and y-intercept of the equation 5x - 3y = -61 solutions Answer 456651 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:15:30 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!5x - 3y = -6 -3y=-5x-6 y=-5x/-3-6/-3 y=5x/3+2 Y=m*X+b Slope(m)=5/3. Y intercept(b)=2
 Equations/750448: The table shows the number of tulip bulbs Chloe and Grady planted. If they each planted the same number of bulbs, how many did each plant? Chloe= 3(t+1) Grady= 3(2t-3)1 solutions Answer 456650 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 19:04:30 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!3(t+1)=3(2t-3) 3t+3=6t-9 3t-6t=-9-3 -3t=-12 t=-12/-3 t=4 bulbs ans. Proof: 3(4+1)=3(2*4-3) 3*5=3(8-3) 15=3*5 15=15
 Geometry_Word_Problems/750450: the cost of mailing a package varies directly as the weight. If a 20z package costs 44 cents to mail, how much does it cost to mail a 15 oz packages?1 solutions Answer 456649 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 18:58:09 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!15/20=x/.44 15x=20*.44 15x=8.80 x=8.80/15 x=.59 ans.
 Travel_Word_Problems/750452: A car movin at 60 km/h covers a journey in 4 hours.how long will it take to cover the journey if its speed is reduced to 45km/h1 solutions Answer 456648 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 18:55:38 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!45/60=4/x 60*4=45x 240=45x x=240/45 x=5 hours & 20 minutes.
 Expressions-with-variables/750513: what does the x any y equal using substitution in both equations 2x+y=0; x+3y=-561 solutions Answer 456645 by checkley79(3056)   on 2013-05-19 18:48:07 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!2x+y=0 or y=-2x x+3y=-56 x+3(-2x)=-56 x-6x=-56 -5x=-56 x=-56/-5 x=11.2 ans. y=-2*11.2 y=-22.4 ans. Proof: 11.2+3*-22.4=-56 11.2-67.2=-56 -56=-56
 Average/749880: x-y=-2 x+y=61 solutions Answer 456227 by checkley79(3056)   on 2013-05-17 16:40:25 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x-y=-2 x+y=6 add. ----------------- 2x=4 x=4/2 x=2 ans. 2-y=-2 -y=-2-2 y=4 ans. Proof: 2+4=6 6=6
 test/749459: X2-25=01 solutions Answer 456058 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:50:29 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X^2-25=0 (X+5)(X-5)=0 (X+5=0 X=-5 ANS. X-5=0 X=5 ANS.
 Travel_Word_Problems/749497: if I ran 500 meters in 3.17 seconds, what is my time for 375 meters1 solutions Answer 456057 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:48:21 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!500/3.17=375/X CROSS MULTIPLY. 500X=3.17*375 500X=1188.75 X=1188.75/500 X=2.3775 SECONDS ANS.
 Percentage-and-ratio-word-problems/749504: At the gym club there is 2 boys for every 3 girls there is 50 children how many girls are there?1 solutions Answer 456056 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:44:00 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!2M+3M=50 5M=50 M=50/5 M=10 THIS IS THE MULTIPLIER FOR THE RATIOS. 2*10=20 BOYS. 3*10=30 GIRLS PROOF" 20+30=50 50=50
 Proportions/749529: Two trains were 332 miles apart and heading towards each other at 11 am. If the trains meet at 1 pm and one train was traveling 36 miles per hour faster than the other, then how fast was each train moving?1 solutions Answer 456055 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:40:17 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT 332=R*3 R=332/3 R=110.67 TOTAL SPEED OF THE 2 CARS. X+X+36=110.67 2X=110.67-36 2X=74.67 X=74.67/2 X=37.335 MPH FOR THE SLOWER CAR. 37.335+36=73.335 MPH FOR THE FASTER CAR. PROOF: 332=(37.335+73.335)*3 332=110.67*3 332=332
 Distributive-associative-commutative-properties/749533: Susan had a hoard of 22 nickels and dimes whose value was \$1.35. How many of each coin did she have?1 solutions Answer 456052 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:30:22 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!N+D=22 OR N=22-D .05N+.10D=1.35 .05(22-D)+.10D=1.35 1.10-.05D+.10D=1.35 .05D=1.35-1.10 .05D=.25 D=.25/.05 D=5 DIMES. N=22-5 N=17 NICKLES. PROOF: .05*17+.10*5=1.35 .85+.50=1.35 1.35=1.35
 Average/749541: Josh has an average of 80 on 6 quiz grades. If his teacher drops the lowest grade, a 60, what is Josh's new quiz average?1 solutions Answer 456050 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:24:43 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(6*80-60)/5 (480-60)/5 420/5=84 ans.
 Travel_Word_Problems/749542: the destination of your trip is 456 miles away. how much time will you need to make the trip if you drive 75 miles per hour and take 4 rest stops that average 21 minutes each? round to the nearest tenth place. 1 solutions Answer 456046 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:19:49 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!d=rt 456=75(t-4*7/20) 456=75(t-28/20) 456=75(t-1.40 456=75t-105 75t=456+105 75t=561 t=561/75 t=7.5 hours.
 test/749549: y² - 3y -10 = 01 solutions Answer 456042 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 16:11:37 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!y² - 3y -10 = 0 (y-5)(y+2)=0 y-5=0 y=5 ans. y+2=0 y=-2 ans.
 Polynomials-and-rational-expressions/749404: find c x2=16x+c1 solutions Answer 455948 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 10:17:15 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x^2=16x+c c=x^2-16x c=x(x-16) ans.
 Exponential-and-logarithmic-functions/749425: Explain how to write 8a^9/125a^6 as an expression with only one exponent 1 solutions Answer 455947 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 10:14:19 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!8a^9/125a^6 8a^3/125 ans.
 Human-and-algebraic-language/749434: Given two consecutive integers. The sum of two times the first integer and four times the second integer is 82. Find the integers.1 solutions Answer 455946 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 10:11:09 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!LET X & (X+1) BE THE 2 INTEGERS. 2X+4(X+1)=82 2X+4X+4=82 6X=82-4 6X=78 X=78/6 X=13 ANS. 13+1=14 ANS. PROOF: 2*13+4(14)=82 26+56=82 82=82
 Percentage-and-ratio-word-problems/749438: a total of R9000 was invested in two funds. one fund pays 5% interest and the other funs pays 6% interest annually. the combined annual interest is R510. work out how much of the money was invested in each fund1 solutions Answer 455945 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 10:07:53 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.06x+.05(9000-x)=510 .06x+450-.05x=510 .01x=510-450 .01x=60 x=60/.01 x=\$6,000 invested @ 6%. 9,000-6,000=\$3,000 invested @ 5%. Proof: .06*6,000+.05*3,000=510 360+150=510 510=510
 Numbers_Word_Problems/749441: If the product of 14 and a number is decreased by 7, and then the result is divided by 5, the answer is 7. What is the unknown number?1 solutions Answer 455944 by checkley79(3056)   on 2013-05-16 10:03:28 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(14x-7)/5=7 cross multiply 14x-7=7*5 14x-7=35 14x=35+7 14x=42 x=42/14 x=3 ans. Proof: (14*3-7)/5=7 (42-7)/5=7 35=7*5 35=35