Algebra ->  Tutoring on algebra.com -> See tutors' answers!      Log On

 Tutoring Home For Students Tools for Tutors Our Tutors Register Recently Solved
 By Tutor
| By Problem Number |

Tutor:

# Recent problems solved by 'checkley77'

Jump to solutions: 0..29 , 30..59 , 60..89 , 90..119 , 120..149 , 150..179 , 180..209 , 210..239 , 240..269 , 270..299 , 300..329 , 330..359 , 360..389 , 390..419 , 420..449 , 450..479 , 480..509 , 510..539 , 540..569 , 570..599 , 600..629 , 630..659 , 660..689 , 690..719 , 720..749 , 750..779 , 780..809 , 810..839 , 840..869 , 870..899 , 900..929 , 930..959 , 960..989 , 990..1019 , 1020..1049 , 1050..1079 , 1080..1109 , 1110..1139 , 1140..1169 , 1170..1199 , 1200..1229 , 1230..1259 , 1260..1289 , 1290..1319 , 1320..1349 , 1350..1379 , 1380..1409 , 1410..1439 , 1440..1469 , 1470..1499 , 1500..1529 , 1530..1559 , 1560..1589 , 1590..1619 , 1620..1649 , 1650..1679 , 1680..1709 , 1710..1739 , 1740..1769 , 1770..1799 , 1800..1829 , 1830..1859 , 1860..1889 , 1890..1919 , 1920..1949 , 1950..1979 , 1980..2009 , 2010..2039 , 2040..2069 , 2070..2099 , 2100..2129 , 2130..2159 , 2160..2189 , 2190..2219 , 2220..2249 , 2250..2279 , 2280..2309 , 2310..2339 , 2340..2369 , 2370..2399 , 2400..2429 , 2430..2459 , 2460..2489 , 2490..2519 , 2520..2549 , 2550..2579 , 2580..2609 , 2610..2639 , 2640..2669 , 2670..2699 , 2700..2729 , 2730..2759 , 2760..2789 , 2790..2819 , 2820..2849 , 2850..2879 , 2880..2909 , 2910..2939 , 2940..2969 , 2970..2999 , 3000..3029 , 3030..3059 , 3060..3089 , 3090..3119 , 3120..3149 , 3150..3179 , 3180..3209 , 3210..3239 , 3240..3269 , 3270..3299 , 3300..3329 , 3330..3359 , 3360..3389 , 3390..3419 , 3420..3449 , 3450..3479 , 3480..3509 , 3510..3539 , 3540..3569 , 3570..3599 , 3600..3629 , 3630..3659 , 3660..3689 , 3690..3719 , 3720..3749 , 3750..3779 , 3780..3809 , 3810..3839 , 3840..3869 , 3870..3899 , 3900..3929 , 3930..3959 , 3960..3989 , 3990..4019 , 4020..4049 , 4050..4079 , 4080..4109 , 4110..4139 , 4140..4169 , 4170..4199 , 4200..4229 , 4230..4259 , 4260..4289 , 4290..4319 , 4320..4349 , 4350..4379 , 4380..4409 , 4410..4439 , 4440..4469 , 4470..4499 , 4500..4529 , 4530..4559 , 4560..4589 , 4590..4619 , 4620..4649 , 4650..4679 , 4680..4709 , 4710..4739 , 4740..4769 , 4770..4799 , 4800..4829 , 4830..4859 , 4860..4889 , 4890..4919 , 4920..4949 , 4950..4979 , 4980..5009 , 5010..5039 , 5040..5069 , 5070..5099 , 5100..5129 , 5130..5159 , 5160..5189 , 5190..5219 , 5220..5249 , 5250..5279 , 5280..5309 , 5310..5339 , 5340..5369 , 5370..5399 , 5400..5429 , 5430..5459 , 5460..5489 , 5490..5519 , 5520..5549 , 5550..5579 , 5580..5609 , 5610..5639 , 5640..5669 , 5670..5699 , 5700..5729 , 5730..5759 , 5760..5789 , 5790..5819 , 5820..5849 , 5850..5879 , 5880..5909 , 5910..5939 , 5940..5969 , 5970..5999 , 6000..6029 , 6030..6059 , 6060..6089 , 6090..6119 , 6120..6149 , 6150..6179 , 6180..6209 , 6210..6239 , 6240..6269 , 6270..6299 , 6300..6329 , 6330..6359 , 6360..6389 , 6390..6419 , 6420..6449 , 6450..6479 , 6480..6509 , 6510..6539 , 6540..6569 , 6570..6599 , 6600..6629 , 6630..6659 , 6660..6689 , 6690..6719 , 6720..6749 , 6750..6779 , 6780..6809 , 6810..6839 , 6840..6869 , 6870..6899 , 6900..6929 , 6930..6959 , 6960..6989 , 6990..7019 , 7020..7049 , 7050..7079 , 7080..7109 , 7110..7139 , 7140..7169 , 7170..7199 , 7200..7229 , 7230..7259 , 7260..7289 , 7290..7319 , 7320..7349 , 7350..7379 , 7380..7409 , 7410..7439 , 7440..7469 , 7470..7499 , 7500..7529 , 7530..7559 , 7560..7589 , 7590..7619 , 7620..7649 , 7650..7679 , 7680..7709 , 7710..7739 , 7740..7769 , 7770..7799 , 7800..7829 , 7830..7859 , 7860..7889 , 7890..7919 , 7920..7949 , 7950..7979 , 7980..8009 , 8010..8039 , 8040..8069 , 8070..8099 , 8100..8129 , 8130..8159 , 8160..8189 , 8190..8219 , 8220..8249 , 8250..8279 , 8280..8309 , 8310..8339 , 8340..8369 , 8370..8399 , 8400..8429 , 8430..8459 , 8460..8489 , 8490..8519 , 8520..8549 , 8550..8579 , 8580..8609 , 8610..8639 , 8640..8669 , 8670..8699 , 8700..8729 , 8730..8759 , 8760..8789 , 8790..8819 , 8820..8849 , 8850..8879 , 8880..8909 , 8910..8939 , 8940..8969 , 8970..8999 , 9000..9029 , 9030..9059 , 9060..9089 , 9090..9119 , 9120..9149 , 9150..9179 , 9180..9209 , 9210..9239 , 9240..9269 , 9270..9299 , 9300..9329 , 9330..9359 , 9360..9389 , 9390..9419 , 9420..9449 , 9450..9479 , 9480..9509 , 9510..9539 , 9540..9569 , 9570..9599 , 9600..9629 , 9630..9659 , 9660..9689 , 9690..9719 , 9720..9749 , 9750..9779 , 9780..9809 , 9810..9839 , 9840..9869 , 9870..9899 , 9900..9929 , 9930..9959 , 9960..9989 , 9990..10019 , 10020..10049 , 10050..10079 , 10080..10109 , 10110..10139 , 10140..10169 , 10170..10199 , 10200..10229 , 10230..10259 , 10260..10289 , 10290..10319 , 10320..10349 , 10350..10379 , 10380..10409 , 10410..10439 , 10440..10469 , 10470..10499 , 10500..10529 , 10530..10559 , 10560..10589 , 10590..10619 , 10620..10649 , 10650..10679 , 10680..10709 , 10710..10739 , 10740..10769 , 10770..10799 , 10800..10829 , 10830..10859 , 10860..10889 , 10890..10919 , 10920..10949 , 10950..10979 , 10980..11009 , 11010..11039 , 11040..11069 , 11070..11099 , 11100..11129 , 11130..11159 , 11160..11189 , 11190..11219 , 11220..11249 , 11250..11279 , 11280..11309 , 11310..11339 , 11340..11369 , 11370..11399 , 11400..11429 , 11430..11459 , 11460..11489 , 11490..11519 , 11520..11549 , 11550..11579 , 11580..11609 , 11610..11639 , 11640..11669 , 11670..11699 , 11700..11729 , 11730..11759 , 11760..11789 , 11790..11819 , 11820..11849 , 11850..11879 , 11880..11909 , 11910..11939 , 11940..11969 , 11970..11999 , 12000..12029 , 12030..12059 , 12060..12089 , 12090..12119 , 12120..12149 , 12150..12179 , 12180..12209 , 12210..12239 , 12240..12269 , 12270..12299 , 12300..12329 , 12330..12359 , 12360..12389 , 12390..12419 , 12420..12449 , 12450..12479 , 12480..12509 , 12510..12539 , 12540..12569, >>Next

 Equations/226108: .7h = -.1121 solutions Answer 168481 by checkley77(12569)   on 2009-10-13 18:29:54 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.7h = -.112 h=.112/.7 h=.16 ans.
 Triangles/226109: Is it possible to make a triangle with the given side lengths? 5,6,7 11,4,15 21,14,11 Thank you1 solutions Answer 168480 by checkley77(12569)   on 2009-10-13 18:28:31 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!5,6,7 YES. 11,4,15 NO. (11+4)=15 THIS WOULD BE A STRAIGHT LINE. 21,14,11 YES.
 Coordinate-system/226110: find the equation of the line containing the point (-3,4) and parallel to the line 2y-6x=461 solutions Answer 168479 by checkley77(12569)   on 2009-10-13 18:25:07 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Y=mX+b is the line equation. 2y-6x=46 2y=6x+46 y=6x/2+46/2 y=3x+23 ans for the line equation. (-3,4) slope=3 4=3*-3+b 4=-9+b b=4+9 b=13 ans. for the y intercept. y=3x+13 ans. for the line equation with a slope=3 & passing through (-3,4). (graph 300x200 pixels, x from -6 to 5, y from -10 to 10, 3x +15).
 test/226113: please help me solve this word problem: the second of two numbers is 5 more than twice the first. their sum is 80. find the numbers.1 solutions Answer 168478 by checkley77(12569)   on 2009-10-13 18:18:34 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x+y=80 or y=80-x y=2x+5 2x+5=80-x 2x+x=80-5 3x=75 x=75/3 x=25 ans. for the smaller number. y=80-25 y=55 ans. for the larger number.
 Linear-systems/225675: v = r + at Solve For A1 solutions Answer 168325 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 21:05:19 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!v = r + at at=v-r a=(v-r)/t ans.
 Equations/225684: how can 42,000 be invested, part at 4% annual simple interest and the remainder at 10% annual simple interest, so that the interest earned be the two accounts is equal at the end of the year?1 solutions Answer 168323 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 21:03:07 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.10X=.04(42,000-X) .10X=1,680-.04X .14X=1,680 X=1,680/.14 X=12,000 INVESTED @ 10%. 42,000-12,000=30,000 INVESTED @ 4%. .10*12,000=.04*30,000 1,200=1.200
 Mixture_Word_Problems/225710: The owner of a pet food store wants to mix birdseed that costs \$1.25 per pound with sunflower seeds that cost \$0.75 per pound to make 50 pounds of a mixture that costs \$1.00 per pound. HOw many pounds of each seed should he use?1 solutions Answer 168320 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:54:43 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!1.25X+.75(50-X)=50*1 1.25X+37.5-.75X=50 .50X=50-37.5 .50X=12.5 X=12.5/.5 X=25 POUNDS OF \$1.25 BIRDSEED IS USED. 50-25=25 POUNDS OF \$.75 SUNFLOWER SEED IS UDED. PROOF: 1.25*25+.75*25=50 31.25+18.75=50 50=50
 Miscellaneous_Word_Problems/225693: How can \$28,000 be invested, part at 4% annual simple interest and the remainder at 10% annual simple interest, so that the interest earned by the two accounts is equal at the end of the year1 solutions Answer 168318 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:47:45 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.10X=.04(10,000-X) .10X=400-.04X .14X=400 X=400/.14 X=2,857 INVESTED @ 10%. 10,000-2,857=7,143 INVESTED @ 4%. .10*2,857=.04*7,143 285.7=285.7
 Equations/225694: linda and dave leave simultaneously from the same starting point biking in opposite directions..linda bikes at 5 miles per hour and dave bikes at 8 miles per hour...how long will it be until they are 20 miles apart from each other?1 solutions Answer 168314 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:40:49 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!5X+8X=20 13X=20 X=20/13 X=1.538 HOURS THEY WILL BE 20 MILES APART.
 Functions/225702: how do i make this a function of x?? -2x+5y-6=-111 solutions Answer 168312 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:38:15 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!-2x+5y-6=-11 -2X=-5Y-11+6 -2X=-5Y-5 X=-5Y/2-5/2 X=-2.5Y-2.5 X=-2.5(Y+1)
 Miscellaneous_Word_Problems/225689: How much pure acid should be mixed with 2 gallons of a 50% acid solution in order to get an 80% acid solution?1 solutions Answer 168311 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:35:34 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.50*2+X=.80(2+X) 1+X=1.6+.8X X-.8X=1.6-1 .2X=.6 X=.6/.2 X=3 GALLONS OF PURE ACID IS USED. PROOF: .50*2+3=.80(2+3) 1+3=.8*5 4=4
 Travel_Word_Problems/225685: how long will it take a driver to travel 60 miles if a driver travels 40 miles in a hour1 solutions Answer 168309 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:29:14 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT OR T=D/R T=60/40 T=1.5 HOURS IS THE ANSWER.
 Miscellaneous_Word_Problems/225686: Kevin invested part of his \$10,000 bonus in a certificat of deposit that paid 6% annual simple interest, and the remainder in a mutual fund that paid 11% annual simple interest. if his total inerest for that year was \$700, how much did kevin invest in the mutual fund?1 solutions Answer 168308 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:27:49 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.11x+.06(10,000-x)=700 .11x+600-.06x=700 .05x=700-600 .05x=100 x=100/.05 x=2,000 invested @ 11%. 10,000-2,000=8,000 invested @ 6% Proof: .11*2,000+.06*8,000*700 220+480=700 700=700
 Equations/225687: devon purchased tickets to an air show for 7 adults and 2 children...the total cost was 92.00 the cost of the childs ticket was 8.00 less than the cost of an adults ticket...find the price of an adults ticket and a childs ticket?1 solutions Answer 168306 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:21:35 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!7(x+8)+2x=92 7x+56+2x=92 9x=92-56 9x=36 x=36/9 x=\$4 ans. for the price of the children tickets. 4+8=\$12 ans. for the price of the adult tickets. Proof: 7*12+2*4=92 84+8=92 92=92
 Travel_Word_Problems/225688: how long will it take to reach a destination 200 miles away if you are traveling at a speed of 40 miles per hour?1 solutions Answer 168304 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:15:34 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!200/40=5 hours for the trip.
 Human-and-algebraic-language/225679: tim read 11 pages in 20 minutes, how long will it talk to read 230 pages1 solutions Answer 168303 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:14:33 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!11/20=X/230 20X=11*230 20X=2530 X=2530/20 X=126.5 MINUTES TO READ 230 Pages.
 Inverses/225652: A stray dog ate 12 of ur muffins. That was 3/10 of all of them! With how many did u start1 solutions Answer 168302 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:11:58 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!3X/10=12 3X=120 X=120/3 X=40 NUMBER OF TOTAL MUFFINS.
 Linear-systems/225653: v = r + at Solve For A1 solutions Answer 168301 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:10:11 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!v = r + at AT=R-V A=(R-V)/T ANS.
 Linear-equations/225659: m=3; (-2,5) written in standard form1 solutions Answer 168300 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:08:23 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!m=3; (-2,5) Y=mX+b 5=3*-2+b 5=-6+b b=5+6 b=11 the y intercept. Y=3X+11 ANS.
 Travel_Word_Problems/225666: A car travels the lenght of the turnpike that is 600 km long in 6 hours and 50 minutes. what is the cars speed in km/h? and m/s?1 solutions Answer 168299 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 20:06:03 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT OR R=D/T R=600/(6+5/6) R=600/[(36+5)/6] R=600/(41/6) R=600*6/41 R=3,600/41 R=87.8 KPH. ANS. PROOF: 600=87.8(6+5/6) 600=87.8*6.8333 600~600
 Mixture_Word_Problems/225668: A 3% solution of sulfuric acid was mixed with an 18% solution to produce an 8% solution. how much 3 % solution and 18% solution were used to produce 15 liters of 8% solution?1 solutions Answer 168297 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:59:09 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.18X+.03(15-X)=.08*15 .18X+.45-.03X=1.2 .15X=1.2-.45 .15X=.75 X=.75/.15 X=5 lITERS OF 18% SOLUTION IS USED. 15-5=10 lITERS OF 3% SOLUTION IS USED. PROOF: .18*5+.03*10=.08*15 .9+.3=1.2 1.2=1.2
 Expressions-with-variables/225660: whats the answer for x 3x+4x-x=12 5x+7x-2x=30 10x=7x+3 15x-10=20 1 solutions Answer 168294 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:50:48 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!3x+4x-x=12 6X=12 X=12/6 X=2 ANS. 5x+7x-2x=30 10X=30 X=30/10 X=3 ANS. 10x=7x+3 10X-7X=3 3X=3 X=3/3 X=1 ANS. 15x-10=20 15X=20+10 15X=30 X=30/15 X=2 ANS.
 Linear-systems/225656: Systems of Equations A chemist has two solutions of hydrochloric acid in stock: a 50% solution and an 80% solution. How many of each should she mix to obtain 100 milliliters of a 68% solution?1 solutions Answer 168293 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:47:18 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.80X+.50(100-X)=.68*100 .80X+50-.50X=68 .30X=68-50 .30X=18 X=18/.30 X=60 ML OF 80% SOLUTION IS USED. 100-60=40 ML. OF 50% SOLUTION IS USED. PROOF: .80*60+.5*40=.68*100 48+20=68 68=68
 Miscellaneous_Word_Problems/225637: Thirteen decreased by three times a number is sixteen. I am not sure how to work this one. I have tried what I know how to do, but i amd confused.1 solutions Answer 168289 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:30:53 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!13-3X=16 -3X=16-13 -3X=3 X=3/-3 X=-1 ANS. PROOF: 13-3*-1=16 13=3=16 16=16
 Linear_Equations_And_Systems_Word_Problems/225638: The length of a rectangular garden is 3 meters more than seven times its width. Find the length and width of the garden if the perimeter of the garden is 70 meters.1 solutions Answer 168288 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:28:20 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!L=7W+3 P=2L+2W 70=2(7W+3)+2W 70=14W+6+2W 70=16W+6 16W=70-6 16W=64 W=64/16 W=4 M. ANS. FOR THE WIDTH. L=7*4+3 L=28+3 L=31 M. ANS FOR THE LENGTH. PROOF: 70=2*31+2*4 70=62+8 70=70
 Linear-systems/225635: I need help on this problem 6v-9/3=v.1 solutions Answer 168287 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:24:44 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!6v-9/3=v 6v-v=9/3 5v=3 v=3/5 ans. Proof: 6*3/5-3=3/5 18/5-3=3/5 18/5-15/5=3/5 3/5=3/5
 Rate-of-work-word-problems/225631: Please help me set up the following word problem: Kyle can load his truck in 24 minutes. If his brother helps him, it takes 15 minutes to load the truck. How long does it take Kyle's brother alone? Thank you for your help.1 solutions Answer 168286 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:22:29 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!24x/(24+x)=15 24x=15(24+x) 24x=360+15x 24x-15x=360 9x=360 x=360/9 x=40 minutes for his brother working alone to load the truck. Proof: 24*40/(24+40)=15 960/64=15 15=15
 Graphs/225630: In the equation y = mx + b: if you know the slope, how do you solve for the y intercept?1 solutions Answer 168285 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:16:51 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!y = mx + b In addition to the slope(m) you need a set of (x,y) values in order to solve for the y intercept(b).
 Money_Word_Problems/225605: tom's family is planning a 7-day trip to texas. they want to spend time in both san antonio and dallas. they estimate that it will cost \$275 per day in san antonio and \$400 per day in dallas. Their budget for the 7 days is \$2300. How many days should they spend in each city? 275x+400y=2300 ?1 solutions Answer 168284 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 19:14:52 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X+Y=7 X=7-Y 275x+400y=2300 275(7-Y)+400Y=2300 1,925-275Y+400Y=2300 125Y=2300-1,925 125Y=375 Y=375/125 Y=3 DAYS IN DALLAS. X-3=4 DAYS IN SAN ANTONIO. PROOF: 275*4+400*3=2,300 1,100+1,200=2,300 2,300=2,300
 Functions/225607: Rewrite the equation so that y is a funtion of x. 2x+y=5 can you please show me step by step how to do problems like this? i have been having alot of difficulty with problems like this.1 solutions Answer 168283 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 18:51:28 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!2x+y=5 2X=5-Y X=5/2-Y/2 X=2.5-Y/2 ANS.
 Travel_Word_Problems/225444: A six passenger plane cruises at 180mph in calm air. If the plane flys 7 miles with the wind in the same amount of time as it flys 5 miles against the wind, what is the wind speed.1 solutions Answer 168282 by checkley77(12569)   on 2009-10-12 18:49:17 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT OR T=D/R T=7/(180-W) T=5/(180+W) SET THE 2 TIME EQUATIONS EQUAL & SOLVE FOR THE WIND SPED. 7/(180-W)=5/(180+W) 5(180-W)=7(180+W) 900-5W=1,260+7W -7W-5W=1,260-900 -12W=360 W=360/-12 W=-30 MPH IS THE WIND SPEED. PROOF: 7/(180-(-30))=5(180/(180+(-30)) 7/(180+30)=5(180-30) 7/210=5/150 5*210=7*150 1,050=1,050