Algebra ->  Tutoring on algebra.com -> See tutors' answers!      Log On

 Tutoring Home For Students Tools for Tutors Our Tutors Register Recently Solved
 By Tutor
| By Problem Number |

Tutor:

Recent problems solved by 'checkley77'

Jump to solutions: 0..29 , 30..59 , 60..89 , 90..119 , 120..149 , 150..179 , 180..209 , 210..239 , 240..269 , 270..299 , 300..329 , 330..359 , 360..389 , 390..419 , 420..449 , 450..479 , 480..509 , 510..539 , 540..569 , 570..599 , 600..629 , 630..659 , 660..689 , 690..719 , 720..749 , 750..779 , 780..809 , 810..839 , 840..869 , 870..899 , 900..929 , 930..959 , 960..989 , 990..1019 , 1020..1049 , 1050..1079 , 1080..1109 , 1110..1139 , 1140..1169 , 1170..1199 , 1200..1229 , 1230..1259 , 1260..1289 , 1290..1319 , 1320..1349 , 1350..1379 , 1380..1409 , 1410..1439 , 1440..1469 , 1470..1499 , 1500..1529 , 1530..1559 , 1560..1589 , 1590..1619 , 1620..1649 , 1650..1679 , 1680..1709 , 1710..1739 , 1740..1769 , 1770..1799 , 1800..1829 , 1830..1859 , 1860..1889 , 1890..1919 , 1920..1949 , 1950..1979 , 1980..2009 , 2010..2039 , 2040..2069 , 2070..2099 , 2100..2129 , 2130..2159 , 2160..2189 , 2190..2219 , 2220..2249 , 2250..2279 , 2280..2309 , 2310..2339 , 2340..2369 , 2370..2399 , 2400..2429 , 2430..2459 , 2460..2489 , 2490..2519 , 2520..2549 , 2550..2579 , 2580..2609 , 2610..2639 , 2640..2669 , 2670..2699 , 2700..2729 , 2730..2759 , 2760..2789 , 2790..2819 , 2820..2849 , 2850..2879 , 2880..2909 , 2910..2939 , 2940..2969 , 2970..2999 , 3000..3029 , 3030..3059 , 3060..3089 , 3090..3119 , 3120..3149 , 3150..3179 , 3180..3209 , 3210..3239 , 3240..3269 , 3270..3299 , 3300..3329 , 3330..3359 , 3360..3389 , 3390..3419 , 3420..3449 , 3450..3479 , 3480..3509 , 3510..3539 , 3540..3569 , 3570..3599 , 3600..3629 , 3630..3659 , 3660..3689 , 3690..3719 , 3720..3749 , 3750..3779 , 3780..3809 , 3810..3839 , 3840..3869 , 3870..3899 , 3900..3929 , 3930..3959 , 3960..3989 , 3990..4019 , 4020..4049 , 4050..4079 , 4080..4109 , 4110..4139 , 4140..4169 , 4170..4199 , 4200..4229 , 4230..4259 , 4260..4289 , 4290..4319 , 4320..4349 , 4350..4379 , 4380..4409 , 4410..4439 , 4440..4469 , 4470..4499 , 4500..4529 , 4530..4559 , 4560..4589 , 4590..4619 , 4620..4649 , 4650..4679 , 4680..4709 , 4710..4739 , 4740..4769 , 4770..4799 , 4800..4829 , 4830..4859 , 4860..4889 , 4890..4919 , 4920..4949 , 4950..4979 , 4980..5009 , 5010..5039 , 5040..5069 , 5070..5099 , 5100..5129 , 5130..5159 , 5160..5189 , 5190..5219 , 5220..5249 , 5250..5279 , 5280..5309 , 5310..5339 , 5340..5369 , 5370..5399 , 5400..5429 , 5430..5459 , 5460..5489 , 5490..5519 , 5520..5549 , 5550..5579 , 5580..5609 , 5610..5639 , 5640..5669 , 5670..5699 , 5700..5729 , 5730..5759 , 5760..5789 , 5790..5819 , 5820..5849 , 5850..5879 , 5880..5909 , 5910..5939 , 5940..5969 , 5970..5999 , 6000..6029 , 6030..6059 , 6060..6089 , 6090..6119 , 6120..6149 , 6150..6179 , 6180..6209 , 6210..6239 , 6240..6269 , 6270..6299 , 6300..6329 , 6330..6359 , 6360..6389 , 6390..6419 , 6420..6449 , 6450..6479 , 6480..6509 , 6510..6539 , 6540..6569 , 6570..6599 , 6600..6629 , 6630..6659 , 6660..6689 , 6690..6719 , 6720..6749 , 6750..6779 , 6780..6809 , 6810..6839 , 6840..6869 , 6870..6899 , 6900..6929 , 6930..6959 , 6960..6989 , 6990..7019 , 7020..7049 , 7050..7079 , 7080..7109 , 7110..7139 , 7140..7169 , 7170..7199 , 7200..7229 , 7230..7259 , 7260..7289 , 7290..7319 , 7320..7349 , 7350..7379 , 7380..7409 , 7410..7439 , 7440..7469 , 7470..7499 , 7500..7529 , 7530..7559 , 7560..7589 , 7590..7619 , 7620..7649 , 7650..7679 , 7680..7709 , 7710..7739 , 7740..7769 , 7770..7799 , 7800..7829 , 7830..7859 , 7860..7889 , 7890..7919 , 7920..7949 , 7950..7979 , 7980..8009 , 8010..8039 , 8040..8069 , 8070..8099 , 8100..8129 , 8130..8159 , 8160..8189 , 8190..8219 , 8220..8249 , 8250..8279 , 8280..8309 , 8310..8339 , 8340..8369 , 8370..8399 , 8400..8429 , 8430..8459 , 8460..8489 , 8490..8519 , 8520..8549 , 8550..8579 , 8580..8609 , 8610..8639 , 8640..8669 , 8670..8699 , 8700..8729 , 8730..8759 , 8760..8789 , 8790..8819 , 8820..8849 , 8850..8879 , 8880..8909 , 8910..8939 , 8940..8969 , 8970..8999 , 9000..9029 , 9030..9059 , 9060..9089 , 9090..9119 , 9120..9149 , 9150..9179 , 9180..9209 , 9210..9239 , 9240..9269 , 9270..9299 , 9300..9329 , 9330..9359 , 9360..9389 , 9390..9419 , 9420..9449 , 9450..9479 , 9480..9509 , 9510..9539 , 9540..9569 , 9570..9599 , 9600..9629 , 9630..9659 , 9660..9689 , 9690..9719 , 9720..9749 , 9750..9779 , 9780..9809 , 9810..9839 , 9840..9869 , 9870..9899 , 9900..9929 , 9930..9959 , 9960..9989 , 9990..10019 , 10020..10049 , 10050..10079 , 10080..10109 , 10110..10139 , 10140..10169 , 10170..10199 , 10200..10229 , 10230..10259 , 10260..10289 , 10290..10319 , 10320..10349 , 10350..10379 , 10380..10409 , 10410..10439 , 10440..10469 , 10470..10499 , 10500..10529 , 10530..10559 , 10560..10589 , 10590..10619 , 10620..10649 , 10650..10679 , 10680..10709 , 10710..10739 , 10740..10769 , 10770..10799 , 10800..10829 , 10830..10859 , 10860..10889 , 10890..10919 , 10920..10949 , 10950..10979 , 10980..11009 , 11010..11039 , 11040..11069 , 11070..11099 , 11100..11129 , 11130..11159 , 11160..11189 , 11190..11219 , 11220..11249 , 11250..11279 , 11280..11309 , 11310..11339 , 11340..11369 , 11370..11399 , 11400..11429 , 11430..11459 , 11460..11489 , 11490..11519 , 11520..11549 , 11550..11579 , 11580..11609 , 11610..11639 , 11640..11669 , 11670..11699 , 11700..11729 , 11730..11759 , 11760..11789 , 11790..11819 , 11820..11849 , 11850..11879 , 11880..11909 , 11910..11939 , 11940..11969 , 11970..11999 , 12000..12029 , 12030..12059 , 12060..12089 , 12090..12119 , 12120..12149 , 12150..12179 , 12180..12209 , 12210..12239 , 12240..12269 , 12270..12299 , 12300..12329 , 12330..12359 , 12360..12389 , 12390..12419 , 12420..12449 , 12450..12479 , 12480..12509 , 12510..12539 , 12540..12569, >>Next

 Geometric_formulas/306911: What is the value of x if 54 times the square root of 3 equals x cubed?1 solutions Answer 219570 by checkley77(12569)   on 2010-05-20 18:57:57 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!54sqrt3=x^3 54*1.732=x^3 93.53=x^3 x=cubert93.53 x=4.539 ans.
 Equations/306913: A grocer at a specialty store is mixing coffee worth \$6 per pound with coffee worth \$8 per pound. He wants to obtain 144 pounds of coffee worth \$7.50 per pound.How much of each coffee should he use? Amount of coffee X=108 Amount of coffee Y=361 solutions Answer 219569 by checkley77(12569)   on 2010-05-20 18:53:18 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!8x+6(144-x)=7.50*144 8x+864-6x=1,080 2x=1,080-864 2x=215 x=216/2 x=108 pounds of \$8 coffee is uded. 144-108=36 pounds of \$6 coffee is used. Proof: 8*108+6*36=7.50*144 864+216=1,080 1,080=1,080
 Quadratic_Equations/306915: In baseball a players batting average is the ratio of hits to the number of the times he or she has batted. Thus, if the player has an average of .300, it means he or she got 300 hits in 1000 at bats. In order to have an average of .300, how many hits would the batter have to get in 400 times a bat?1 solutions Answer 219567 by checkley77(12569)   on 2010-05-20 18:45:40 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.300*400=120 hits.
 Volume/306519: Frying pan is 12in wide 24 in long and 4in high? How much oil is needed to have 2 inches of oil in pan?1 solutions Answer 219380 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:43:59 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!W*L*D=Volume. 12*24*2=576 in^3 of oil is needed.
 Linear-equations/306530: What is the slope of (1,6) and (7,-2)1 solutions Answer 219379 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:36:26 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(1,6) and (7,-2) Slope=(y2-y1)/*x2-x1) Slope=(-2-6)/(7-1) Slope=-8/6=-4/3 ans.
 Complex_Numbers/306541: Perform the indicated operation. (3 - 8i)(4 + i)=1 solutions Answer 219378 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:33:13 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(3 - 8i) (4 + i) ----------------- 12-32i+3i-8 4-29i ans.
 Rectangles/306549: what is the area of a rectangle with a base of 10 meters and a height of 41 solutions Answer 219376 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:28:43 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Area=bh/2 Area=10*4/2 Area=40/2=20 meters is the area.
 Rectangles/306550: For the first six years, the loan value of a Corvette is determined by the formula V = – 4000a + 50000, where V is the value and a is the age of the car in years. What was its original value? What is its value when it is 5 years old? 1 solutions Answer 219374 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:26:55 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!V = – 4000a + 50000 YEAR ZERO: V=-4000*0+50,000 V=\$50,000 ANS. FOR THE ORIGINAL VALUE. YEAR 5: V=-4,000*5+50,000 V=-20,000+50,000 V=\$30,000 ANS. FOR THE VALUE IN YEAR 5.
 Quadratic_Equations/306558: X^2=2x+351 solutions Answer 219373 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:24:56 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X^2=2x+35 X^2-2X-35=0 (X-7)(X+5)=0 X-7=0 X=7 ANS. X+5=0 X=-5 ANS.
 Mixture_Word_Problems/306552: It is necessary to have a 40% antifreeze solution in the radiator of a certain car. The radiator now has 50 liters of 20% solution. How many liters of this should be drained and replaced with 100% antifreeze to get the desired strength?1 solutions Answer 219371 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:19:46 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x+.20(50-x)=.40*50 x=10-.20x=20 .8x=20-10 .8x=10 x=10/.8 x=12.5 liters need to be drained & filled with 100% antifreeze. Proof: 12.5+.20(50-12.5)=.40*50 12.5+.20*37.5=20 12.5+7.5=20 20=20
 Mixture_Word_Problems/306553: In a chemistry class, 9 liters of a 4% silver iodide solution must be mixed with a 10% solution to get a 6% solution. How many liters of the 10% solution are needed?1 solutions Answer 219368 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:04:58 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.04*9+.10x=.06(9+x) .36+.10x=.54+.06x .10x-.06x=.54-.36 .04x=.18 x=.18/.04 x=4.5 liters of 10% solution is used. Proof: .04*9+.10*4.5=.06(9+4.5) .36+.45=.06*13.5 .81=.81
 Money_Word_Problems/306554: Mardi received an inheritance of \$60,000. She invested part at 10% and deposited the remainder in tax-free bonds at 8%. Her total annual income from the investments was \$5800. Find the amount invested at 10%.1 solutions Answer 219367 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 20:00:02 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.10x+.08(60,000-x)=5,800 .10x+4,800-.08x=5,800 .02x=5,800-4,800 .02x=1,000 x=1,000/.02 x=50,000 amount invested @ 10%. 60,000-50,000=10,000 amount invested @ 8%. Proof: .10*50,000+.08*10,000=5,800 5,000+800=5,800 5,800=5,800
 Money_Word_Problems/306555: Roberto invested some money at 7%, and then invested \$2000 more than twice this amount at 10%. His total annual income from the two investments was \$3980. How much was invested at 10%?1 solutions Answer 219365 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 19:55:23 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.07x+.10(2x+2,000)=3,980 .07x+.20x+200=3,980 .27x=3,980-200 .27x=3,780 x=3,780/.27 x=\$14,000 amount invested @ 7% 2*14,000+2,000=28,000+2,000=\$30,000 invested @ 10% Proof: .07*14,000+.10*30,000=3,980 980+3,000=3,980 3,980=3,980
 Probability-and-statistics/306532: 1.69oz. bag of plain M&M's Total in bag: 57 Red: 6 -11% Yellow: 7 - 12% Orange: 8 - 14% Green: 13 - 23% Blue: 16 - 28% Brown: 7 - 12% I reach into the bag and pull out a green M&M. What is the probability that I will choose a green M&M again? 1 solutions Answer 219363 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 19:47:35 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Having removed one grren M&M you have 12 green ones left out of a total of 56. 12/56=.214 or 21.4 % chance of getting a second green M&M.
 Quadratic_Equations/306537: how do i solve in detail this problem: 3x^2-8x=161 solutions Answer 219362 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 19:42:17 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!3x^2-8x=16 3x^2-8x-16=0 (3x+4)(x-4)=0 3x+4=0 3x=-4 x=-4/3 ans. x-4=0 x=4 ans.
 Quadratic_Equations/306538: how to graph a parabola using y=x2-2x-81 solutions Answer 219360 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 19:39:00 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!y=x^2-2x-8 The y intercept=8 0=(x-4)(x+2) 0=x-4 x=4 ans. 0=x+2 -2=x ans. (graph 300x200 pixels, x from -6 to 5, y from -10 to 10, of TWO functions x^2 -2x -8).
 Quadratic_Equations/306539: 1 solutions Answer 219359 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 19:32:42 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!6(6x+9)=x(5x) 36x+54=5x^2 5x^2-36x-54=0 x=(36+-sqrt[-36^2-4*5*-54])/2*5 x=(36+-sqrt[1,296+1.080])/10 x=(36+-sqrt2,376)/10 x=(36+-48.74)/10 x=(36+48.74)/10 x=84.74/10 x=8.474 ans. x=(36-48.74)/10 x=-12.74/10 x=-1.274 ans.
 real-numbers/306540: If three times the smaller of two consecutive integers is added to four times the larger, the result is 95. Find the smaller integer.1 solutions Answer 219357 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 19:21:14 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!3x+4(x+1)=95 3x+4x+4=95 7x=95-4 7x=91 x=91/7 x=13 ans. for the smaller integer. 13+1=14 ans. for the larger integer. Proof; 3*13+4*14=95 39+56=95 95=95
 Rectangles/306475: a rectangle has a perimeter of 22 and an area of 30. What is the length of the rectangle's diagonal?1 solutions Answer 219356 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:58:37 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!xy=30 x=30/y 2x+2y=22 2(30/y)+2y=22 60/y+2y=22 (60+2y*y)/y=22 60+2y^2=22y 2y^2-11y+60=0 2(y^2-y+30)=0 2(y-6)(y-5)=0 y-6=0 y=6 ans. x*6=30 x=30/6 x=5 ans y-5=0 y=5 ans. x*5=30 x=30/5 x=6 ans. Proof: 2*5+286=22 10+12=22 22=22 The diagonal: 5^2+6^2=c^2 25+36=c^2 61=c^2 c=sqrt61 c=7.81 ans. for the diagonal.
 test/306476: Solve the equation by factoring x^2-2x-3=01 solutions Answer 219355 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:44:06 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x^2-2x-3=0 (x-3)(x+1)=0 x-3=0 x=3 ans. x+1=0 x=-1 ans.
 Polynomials-and-rational-expressions/306483: Car A travels 180 miles in the same time it takes Car B to travel 120 miles. If one car is going 20 mph faster than the other car, find both speeds. 1 solutions Answer 219352 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:39:52 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT 180=(R+20)T T=180/(R+20) 120=RT T=120/R SET THE 2 T EQUATIONS EQUAL. 180/(R+20)=120/R CROSS MULTIPLY. 180R=120(R+20) 180R=120R+2,400 180R-120R=2,400 60R=2,400 R=2,400/60 R=40 mph. for the slower car. 40+20=60 mph. for the faster car. Proof: 180/60=120/40 3=3 ans. for the travel time.
 Quadratic_Equations/306491: x^2-8x=48 find x. 1 solutions Answer 219346 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:20:14 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!x^2-8x=48 x^2-8x-48=0 (x-12)(x+4)=0 x-12=0 x=12 ans. x+4=0 x=-4 ans.
 Sequences-and-series/306494: FIND THE NEXT TWO TERMS OF THE GEOMETRIC SEQUENCE 6250, 5000, 40001 solutions Answer 219344 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:17:48 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!r=.8 6250, 5000, 4000, 3200, 2560 ans.
 Systems-of-equations/306496: There are 31 students in a class. There are seven more boys than girls. How many boys are in the class? Please help!(:1 solutions Answer 219338 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:09:37 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!B=G+7 B+G=31 (G+7)+G=31 2G=31-7 2G=24 G=24/2 G=12 ANS. FOR THE NUMBER OF GIRLS. B=12+7=19 ans. for the number of boys. Proof: 12+19=31 31=31
 Sequences-and-series/306497: students are given a list of ten vocabulary words to learn. in how many ways could four of the words be listed on a test?1 solutions Answer 219337 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:06:42 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!10*9*8*7=5,040 Different ways to list the 4 words.
 Circles/306405: What is the radius if the circumference is: 4x-10pi (5/2)pi 14pi (x + y)pi I have previously completed these problems. However, my answers were deemed incorrect. I would be grateful for assistance. Cheers!1 solutions Answer 219336 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 18:03:05 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!C=2PI*R 4x-10pi 4X-10PI=2PI*R (4X-10PI)/2=PI*R 2X-5PI=PI*R R=(2X-5PI)/PI ANS. ------------- (5/2)pi 5PI/2=2PI*R R=(5PI/2)/2PI R=(5PI/2)(1/2PI) R=5PI/4PI R=5/4 ANS. ------------- 14pi 14PI=2PI*R R=14PI/2PI R=7 ANS. ------------ (x + y)pi (X+Y)PI=2PI*R R=(X+Y)PI/2PI R=(X+Y)/2 ANS.
 Geometry_Word_Problems/306420: The measure of the vertex angle of an isosceles triangle is three times the measure of the base angle. Find the measure of the vertex angle? Thanks.1 solutions Answer 219332 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 17:41:34 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!THE VERTEX ANGLE=3X. THE 2 BASE ANGLES EACH=X. 3X+X+X=180 5X=180 X=180/5 X=36 FOR THE 2 BASE ANGLES. 3*36=108 FOR THE VERTEX ANGLE. PROOF: 108+36+36=180 180=180
 Equations/306422: if 9x-4(3x-2)=4, then x=1 solutions Answer 219331 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 17:37:22 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!9x-4(3x-2)=4 9X-12X+8=4 -3X=4-8 -3X=-4 X=-4/-3 X=4/3 ANS.
 Inequalities/306437: 8x + 24 < 8x -81 solutions Answer 219328 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 17:34:31 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!8x + 24 < 8x -8 8X-8X<-8-24 0<-32 NO SOLUTION FOR X.
 Equations/306438: 8x-(3x+6)=91 solutions Answer 219327 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 17:32:41 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!8x-(3x+6)=9 8X-3X-6=9 5X=9+6 5X=15 X=15/5 X=3 ANS.
 Roman-numerals/306442: bayside insurance offers two health plans. under plan a, giselle would have to pay the first \$60 of her medical bills, plus 25% of the rest. under the plan b, giselle would pay the first \$250 , but only 20% of the rest. for what amount of medical bills will plan b save giselle money? assume she has over \$350 in bills giselle would save with plan b if she had more than \$ in bills.1 solutions Answer 219326 by checkley77(12569)   on 2010-05-19 17:29:40 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!A=60+.25X B=250+.20X 60+.25*350=50+\$87.50 IS HER PAYMENT. 250+.20*350=250+70=\$320 IS HER PAYMENT. ---------------------------------------- 60+.25X>250+.20X .25X-.20X>250-60 .05X>190 X>190/.05 X>\$3,800 IS THE BREAKEVEN POINT ABOVE WHICH PLAN B IS A BETTER DEAL. PROOF: LET X=3,850 60+.25*3,850>250+.20*3,850 60+962,5>250+770 1,022.5>1,020