Algebra ->  Tutoring on algebra.com -> See tutors' answers!      Log On

 Tutoring Home For Students Tools for Tutors Our Tutors Register Recently Solved
 By Tutor
| By Problem Number |

Tutor:

# Recent problems solved by 'checkley77'

Jump to solutions: 0..29 , 30..59 , 60..89 , 90..119 , 120..149 , 150..179 , 180..209 , 210..239 , 240..269 , 270..299 , 300..329 , 330..359 , 360..389 , 390..419 , 420..449 , 450..479 , 480..509 , 510..539 , 540..569 , 570..599 , 600..629 , 630..659 , 660..689 , 690..719 , 720..749 , 750..779 , 780..809 , 810..839 , 840..869 , 870..899 , 900..929 , 930..959 , 960..989 , 990..1019 , 1020..1049 , 1050..1079 , 1080..1109 , 1110..1139 , 1140..1169 , 1170..1199 , 1200..1229 , 1230..1259 , 1260..1289 , 1290..1319 , 1320..1349 , 1350..1379 , 1380..1409 , 1410..1439 , 1440..1469 , 1470..1499 , 1500..1529 , 1530..1559 , 1560..1589 , 1590..1619 , 1620..1649 , 1650..1679 , 1680..1709 , 1710..1739 , 1740..1769 , 1770..1799 , 1800..1829 , 1830..1859 , 1860..1889 , 1890..1919 , 1920..1949 , 1950..1979 , 1980..2009 , 2010..2039 , 2040..2069 , 2070..2099 , 2100..2129 , 2130..2159 , 2160..2189 , 2190..2219 , 2220..2249 , 2250..2279 , 2280..2309 , 2310..2339 , 2340..2369 , 2370..2399 , 2400..2429 , 2430..2459 , 2460..2489 , 2490..2519 , 2520..2549 , 2550..2579 , 2580..2609 , 2610..2639 , 2640..2669 , 2670..2699 , 2700..2729 , 2730..2759 , 2760..2789 , 2790..2819 , 2820..2849 , 2850..2879 , 2880..2909 , 2910..2939 , 2940..2969 , 2970..2999 , 3000..3029 , 3030..3059 , 3060..3089 , 3090..3119 , 3120..3149 , 3150..3179 , 3180..3209 , 3210..3239 , 3240..3269 , 3270..3299 , 3300..3329 , 3330..3359 , 3360..3389 , 3390..3419 , 3420..3449 , 3450..3479 , 3480..3509 , 3510..3539 , 3540..3569 , 3570..3599 , 3600..3629 , 3630..3659 , 3660..3689 , 3690..3719 , 3720..3749 , 3750..3779 , 3780..3809 , 3810..3839 , 3840..3869 , 3870..3899 , 3900..3929 , 3930..3959 , 3960..3989 , 3990..4019 , 4020..4049 , 4050..4079 , 4080..4109 , 4110..4139 , 4140..4169 , 4170..4199 , 4200..4229 , 4230..4259 , 4260..4289 , 4290..4319 , 4320..4349 , 4350..4379 , 4380..4409 , 4410..4439 , 4440..4469 , 4470..4499 , 4500..4529 , 4530..4559 , 4560..4589 , 4590..4619 , 4620..4649 , 4650..4679 , 4680..4709 , 4710..4739 , 4740..4769 , 4770..4799 , 4800..4829 , 4830..4859 , 4860..4889 , 4890..4919 , 4920..4949 , 4950..4979 , 4980..5009 , 5010..5039 , 5040..5069 , 5070..5099 , 5100..5129 , 5130..5159 , 5160..5189 , 5190..5219 , 5220..5249 , 5250..5279 , 5280..5309 , 5310..5339 , 5340..5369 , 5370..5399 , 5400..5429 , 5430..5459 , 5460..5489 , 5490..5519 , 5520..5549 , 5550..5579 , 5580..5609 , 5610..5639 , 5640..5669 , 5670..5699 , 5700..5729 , 5730..5759 , 5760..5789 , 5790..5819 , 5820..5849 , 5850..5879 , 5880..5909 , 5910..5939 , 5940..5969 , 5970..5999 , 6000..6029 , 6030..6059 , 6060..6089 , 6090..6119 , 6120..6149 , 6150..6179 , 6180..6209 , 6210..6239 , 6240..6269 , 6270..6299 , 6300..6329 , 6330..6359 , 6360..6389 , 6390..6419 , 6420..6449 , 6450..6479 , 6480..6509 , 6510..6539 , 6540..6569 , 6570..6599 , 6600..6629 , 6630..6659 , 6660..6689 , 6690..6719 , 6720..6749 , 6750..6779 , 6780..6809 , 6810..6839 , 6840..6869 , 6870..6899 , 6900..6929 , 6930..6959 , 6960..6989 , 6990..7019 , 7020..7049 , 7050..7079 , 7080..7109 , 7110..7139 , 7140..7169 , 7170..7199 , 7200..7229 , 7230..7259 , 7260..7289 , 7290..7319 , 7320..7349 , 7350..7379 , 7380..7409 , 7410..7439 , 7440..7469 , 7470..7499 , 7500..7529 , 7530..7559 , 7560..7589 , 7590..7619 , 7620..7649 , 7650..7679 , 7680..7709 , 7710..7739 , 7740..7769 , 7770..7799 , 7800..7829 , 7830..7859 , 7860..7889 , 7890..7919 , 7920..7949 , 7950..7979 , 7980..8009 , 8010..8039 , 8040..8069 , 8070..8099 , 8100..8129 , 8130..8159 , 8160..8189 , 8190..8219 , 8220..8249 , 8250..8279 , 8280..8309 , 8310..8339 , 8340..8369 , 8370..8399 , 8400..8429 , 8430..8459 , 8460..8489 , 8490..8519 , 8520..8549 , 8550..8579 , 8580..8609 , 8610..8639 , 8640..8669 , 8670..8699 , 8700..8729 , 8730..8759 , 8760..8789 , 8790..8819 , 8820..8849 , 8850..8879 , 8880..8909 , 8910..8939 , 8940..8969 , 8970..8999 , 9000..9029 , 9030..9059 , 9060..9089 , 9090..9119 , 9120..9149 , 9150..9179 , 9180..9209 , 9210..9239 , 9240..9269 , 9270..9299 , 9300..9329 , 9330..9359 , 9360..9389 , 9390..9419 , 9420..9449 , 9450..9479 , 9480..9509 , 9510..9539 , 9540..9569 , 9570..9599 , 9600..9629 , 9630..9659 , 9660..9689 , 9690..9719 , 9720..9749 , 9750..9779 , 9780..9809 , 9810..9839 , 9840..9869 , 9870..9899 , 9900..9929 , 9930..9959 , 9960..9989 , 9990..10019 , 10020..10049 , 10050..10079 , 10080..10109 , 10110..10139 , 10140..10169 , 10170..10199 , 10200..10229 , 10230..10259 , 10260..10289 , 10290..10319 , 10320..10349 , 10350..10379 , 10380..10409 , 10410..10439 , 10440..10469 , 10470..10499 , 10500..10529 , 10530..10559 , 10560..10589 , 10590..10619 , 10620..10649 , 10650..10679 , 10680..10709 , 10710..10739 , 10740..10769 , 10770..10799 , 10800..10829 , 10830..10859 , 10860..10889 , 10890..10919 , 10920..10949 , 10950..10979 , 10980..11009 , 11010..11039 , 11040..11069 , 11070..11099 , 11100..11129 , 11130..11159 , 11160..11189 , 11190..11219 , 11220..11249 , 11250..11279 , 11280..11309 , 11310..11339 , 11340..11369 , 11370..11399 , 11400..11429 , 11430..11459 , 11460..11489 , 11490..11519 , 11520..11549 , 11550..11579 , 11580..11609 , 11610..11639 , 11640..11669 , 11670..11699 , 11700..11729 , 11730..11759 , 11760..11789 , 11790..11819 , 11820..11849 , 11850..11879 , 11880..11909 , 11910..11939 , 11940..11969 , 11970..11999 , 12000..12029 , 12030..12059 , 12060..12089 , 12090..12119 , 12120..12149 , 12150..12179 , 12180..12209 , 12210..12239 , 12240..12269 , 12270..12299 , 12300..12329 , 12330..12359 , 12360..12389 , 12390..12419 , 12420..12449 , 12450..12479 , 12480..12509 , 12510..12539 , 12540..12569, >>Next

 Polynomials-and-rational-expressions/329022: Divide and Simplify (-21+7x)/(3) divided by (35x-75)/(9) Can you show each step please? Thank you1 solutions Answer 235813 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 09:14:38 (Show Source): You can put this solution on YOUR website![(-21+7x)/(3)]/[(35x-75)/(9)] invert the second fraction & multiply. (-1`4x)/3*9/(35x-75) cross multiply. 9(-14x)/3(35x-75) divide by 3. 3(-14x)/(35x-75) -42x/5(7x-15) ans.
 Miscellaneous_Word_Problems/329073: Linda works a 40-hour week (standard). The overtime wage rate is 1 1/2. times the standard wage rate. In the first week of the month she worked 10 hours overtime and received total wages of R2 750.What amount does she earn in a week if she does not work overtime? A. R1 000 B. R1 500 C. R2 000 D. R2 500 E. R3 0001 solutions Answer 235810 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 09:02:14 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!40X+10*1.5X=750 40X+15X=750 55X=750 X=750/55 X=13.64 ANS. FOR THE HOURLY RATE. PROOF: 40*13.64+15*13.64=750 545.45+204.60=750 750~750
 logarithm/329075: the perimeter of the pool is 97m. The width is 2m more than 1/2 the length of the pool. What is the length and width of the pool?1 solutions Answer 235805 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 08:56:11 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!W=L/2+2 2L+2W=P 2L+2(L/2+2)=97 2L+L+4=97 3L=97-4 3L=93 L=93/3 L=31 ANS. FOR THE LENGTH. W=31/2+2 W=15.5+2=17.5 ANS. FOR THE WIDTH. PROOF: 2*31+2*17.5=97 62+35=97 97=97
 Quadratic_Equations/329084: A.) Solve 6x+x(x-2)=0 What are the solutions? B.) find the x-intercepts of f(x)=6x+x(x-2) What are teh x-intercepts?1 solutions Answer 235801 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 08:51:05 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!6x+x(x-2)=0 6X+X^2-2X=0 X^2+4X=0 X(X+4)=0 X=0 ANS. X+4=0 X=-4 ANS. ------------------- f(x)=6x+x(x-2) F(X)=6X+X^2-2X F(X)=X^2+4X (graph 300x200 pixels, x from -6 to 5, y from -10 to 10, x^2 +4x). X intercepts=(-4,0) & (0,0) ans.
 Geometry_Word_Problems/329085: The length of a rectangle is twice the width. the area is 450yd^2. Find the length and the width.1 solutions Answer 235794 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 08:38:02 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!L=2W A=LW REPLACE L WITH 2W & SOLCE FOIR W. 450=2W*W 2W^2=450 W^2=250/2 W^2=225 W=SQRT225 W=15 ANS.
 Quadratic_Equations/329087: Write a quadratic equation having the given numbers as solutions -7 and -21 solutions Answer 235790 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 08:35:48 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X^2+9X+14=0 (X+7)(X+2)=0 X=7=0 X=-7 ANS. X+2=0 X=-2 ANS.
 Quadratic_Equations/329092: Find the x-intercepts and y-intercepts. f(x)=-x^2+2x+81 solutions Answer 235779 by checkley77(12569)   on 2010-08-05 08:25:49 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!f(x)=-x^2+2x+8 (graph 300x200 pixels, x from -6 to 5, y from -10 to 10,-x^2 +2x +8). Y intercept=(0,8) X intercepts=(-2,0) & (4,0)
 Miscellaneous_Word_Problems/328811: The perimeter of a triangle is 42 inches. The second side is 1 inch more than twice the first side, and the third side is 1 inch less than three times the first side. Find the lengths of the three side of the triangle.1 solutions Answer 235668 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 18:23:46 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!p=a+b+c b=2a+1 c=3a-1 42=a+2a+1+3a-1 42=6a 6a=42 a=42/6 a=7 ans. for the first side. b=2*7+1=14+1=15 ans. for the second side. c=3*7-1=21-1=20 ans. for the third side. Proof: 7+15+20=42 42=42
 Travel_Word_Problems/328819: Christine went shopping and bought each of her nine nephews a gift, either a video costing \$14.95 or a CD costing \$16.88. She spent \$138.41 on gifts. How many videos and CDs did she buy?1 solutions Answer 235665 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 18:18:37 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!v+c=9 or v=9-c 14.95v+16.88c=138.41 14.95(9-c)+16.88c=138.41 134.55-14.95c+16.88c=138.41 1.93c=138.41-134.55 1.93c=3.86 c=3.86/1.93 c=2 cds were bought. v=9-2=7 video were bought. Proof: 14.95*7+16.88*2=138.41 104.65+33.76=138.41 138.41=134.41
 Percentage-and-ratio-word-problems/328820: Tori invested \$8000 in money market funds. Part was invested at 5% simple interest, and the rest was invested at 7% simple interest. At the end of 1 year, Tori had earned \$496 in interest. How much did she invest in each fund?1 solutions Answer 235663 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 18:06:14 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!.07x+.05(8,000-x)=496 .07x+400-.05x=496 .02x=496-400 .02x=96 x=96/.02 x=4,800 amount invested @ 7%. 8,000-4,800=3,200 amount invested @ 5%. Proof: .07*4,800+.05*3,200=496 336+160=496 496=496
 Surface-area/328821: As many 8cm diameter discs as possible are cut from a sheet of rectangular cardboard measuring 170cm by 90cm. Find the area of the sheet left.1 solutions Answer 235660 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:58:08 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!170/8=21.25 90/8=11.25 21*11=231 disks can be cut from this piece of cardboard. 170*90=15,300 cm^2 total area of the cardboard. Area of the disks: 231(3.14*4^2) 231*3.14*16 231*50.24=11,605.44 cm^2 total area of all disks. 15,300-11,605.44=3,694.56 cm^2 amount of the sheet left.
 Circles/328828: two wheels have diameters of 12 inches and 18 inches respectively. Both wheels roll along parallel straight lines at the same linear speed until the larger wheel has revolved 72 times. at this point how many times has the smaller wheel revolved?1 solutions Answer 235654 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:40:49 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!72*18=1,296 IN FOR THE LARGER WHEEL. 1,296/12=108 REVOLUTIONS HAVE BEENMADE BY THE SMALLER WHEEL FOR THE SAME DISTANCE
 test/328849: X=20, 2x=1 solutions Answer 235653 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:34:53 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X=20, 2x=2*20=40 ANS.
 Linear-equations/328852: sgraph a line with equation y=-3x+41 solutions Answer 235652 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:32:15 (Show Source): You can put this solution on YOUR website! y=-3x+4 (graph 300x200 pixels, x from -6 to 5, y from -10 to 10, -3x +4).
 Money_Word_Problems/328865: Sam has a savings account that increased in value over a twelve month period from \$8765.00 to \$9006.04. He made no deposits or withdrawals in that time. What percent interest did he recieve for the 12 month period?1 solutions Answer 235651 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:29:42 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!8765(1+X)^1=9006.04 8765+8765X=9006.04 8765X=9006.04-8765 8765X=241.04 X=241.04/8765 X=.0275 OR 2.75% INTEREST RATE.
 Equations/328867: The sum of two numbers is -18. One number is 2 greater than 3 times the other. Find the product of the number1 solutions Answer 235646 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:22:42 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X+Y=-18 X=3Y+2 (3Y+2)+Y=-18 4Y=-18-2 4Y=-20 Y=-20/4 Y=-5 ANS. X=3*-5+2 X=-15+2 X=-13 ANS. PROOF: -13-5=-18 -18=-18
 Systems-of-equations/328869: Use a system of equations in two variables to solve this problem: A father paid \$119 for his family of 7 to spend the day at Magic Waters waterpark. How many tickets did he buy? Admission _________ Adult ticket - \$21 Child ticket - \$141 solutions Answer 235643 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 17:18:17 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!A+C=7 OR A=7-C 21A+14C=119 REPLACE A WITH (7-C) IN THE SECOND EQUATION & SOLVE FOR C. 21(7-C)+14C=119 147-21C+14C=119 -7C=119-147 -7C=-28 C=-28/-4 C=4 CHILDREN. A=7-4=3 ADULTS. PROOF: 21*3+14*4=119 63+56=119 119=119
 Travel_Word_Problems/328874: Ms. Vu can run 2 5/8 miles in 1 1/4 [miles] hour. At this rate, how many miles can she run in 4 2/5 hour?1 solutions Answer 235633 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 16:56:41 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!--- in 1 1/4 [miles] hour I'll assume you mean 1 1/4 hours. ------------------------------------ m/h=X/h (2 5/8)/(1 1/4)=X/(4 2/5) (21/8)/(5/4)=X/(22/5) 21/8*4/5=X*5/22 84/40=5X/22 CROSS MULTIPLY. 5X*40=84*22 200X=1,848 X=1,848/200 X=231/25
 Geometric_formulas/328880: (3x^2-5x)-(x^2+4x+3)1 solutions Answer 235625 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 16:28:48 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(3x^2-5x) -(x^2+4x+3) ---------------- 2X^2-9X-3
 Pythagorean-theorem/328697: Two cyclists,Elvis and James start at the same time and in the same place.Elvis travels due east at 9 km per hour and James due north at 12 km per hour.How far are they from each other after one hour?1 solutions Answer 235509 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 08:35:40 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!A^2+B^2=C^2 9^2+12^2=C^2 81+144=C^2 C^2=228 C=SQRT228 C=15.1 MILES IS THE DISTANCE APART AFTER 1 HOUR.
 Pythagorean-theorem/328706: A radio tower which is 40 meters in langth is braced with a cable and is tied 9 meters from the base.Find the length of the cable.(Discarded the length of the cable that will be needed for trying.)1 solutions Answer 235505 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 08:31:56 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!A^2+B^2=C^2 40^2+9^2=C^2 1,600+81=C^2 1,681=C^2 C=SQRT1,681 C=41 METERS IS THE LENGTH OF THE CABLE.
 Miscellaneous_Word_Problems/328726: A student opens a mathematics book to two facing pages. The product of the page numbers is 2352. Find the page numbers. The first page is? and The second page is?1 solutions Answer 235500 by checkley77(12569)   on 2010-08-04 08:27:54 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X(X+1)=2352 X^2+X-2352=0 (X+49)(X-48)=0 X-48=0 X=48 IS THE NUMBER OF THE LEFT HAND PAGE. 48+1=49 IS THE NUMBER OF THE RIGHT HAND PAGE. pROOF: 48*49=2352 2352=2352
 Polynomials-and-rational-expressions/328436: The speed of train A is 8mph slower than the speed of train B. Train A travels 230 miles in the same time it takes train B to travel 270 miles. Find the speed of both trains. Thank you 1 solutions Answer 235407 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 20:27:35 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT TRAIN A: 230=(R-8)T T=230/(R-8) TRAIN B: 270=RT T=270/R 230/(R-8)=270/R CROSS MULTIPLY. 270(R-8)=230R 270R-2,160=230R 270R-230R=2,160 40R=2,160 R=2,160/40 54 MPH FOR TRAIN B. PROOF: 230/(54-8)=270/54 230/46=270/54 5=5
 Polynomials-and-rational-expressions/328438: The speed of train A is 8mph slower than the speed of train B. Train A travels 230 miles in the same time it takes train B to travel 270 miles. Find the speed of both trains. Thank you1 solutions Answer 235405 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 20:25:12 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT TRAIN A: 230=(R-8)T T=230/(5-8) TRAIN B: 270=RT T=270/R 230/(R-8)=270/R CROSS MULTIPLY. 270(R-8)=230R 270R-2,160=230R 270R-230R=2,160 40R=2,160 R=2,160/40 54 MPH FOR TRAIN B. PROOF: 230/(54-8)=270/54 230/46=270/54 5=5
 Linear-equations/328445: a rectangle has a length of x=2,a width of 7,and a perimeter of 32. The value of x is what?1 solutions Answer 235404 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 20:17:34 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!You've given the value of x=2 which doesn't match the problem. ----------------------------------------------------------------- L=X W=7 P=2L+2W 32=2X+2*7 32=2X+14 2X=32-14 2X=18 X=18/2 X=9 ANS.
 Linear-systems/328449: Trains A and B are traveling in the same direction on parallel tracks. Train A is traveling at 40 miles per hour and train B is traveling at 48 miles per hour. Train A passes a station at 3:10 A.M. If train B passes the same station at 3:25 A.M, at what time will train B catch up to train A?? When will train B catch up to train A?? 1 solutions Answer 235402 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 20:12:19 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!d=rt Train a: d=40t Train b: d=48(t-.25) 40t=48(t-.25) 40t=48t-12 40t-48t=-12 -8=-12 t=-12/-8 t=1.5 hours after 3:10 they will meet. Proof: 40*1.5=48(1.5-.25) 60=48*1.25 60=60
 Signed-numbers/328451: I appreciate if you help me with this problem 1/4(6b+2)-2/3(3b-2)1 solutions Answer 235401 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 20:06:36 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!1/4(6b+2)-2/3(3b-2) (6b+2)/4-2(3b-2)/3 (6b+2)/4-(6b-4)/3 [3(6b+2)-4(6b-4)]/4*3 [18b+6-24b+16]/12 [-6b+22]/12 [-3b+11]/6 ans.
 Quadratic_Equations/328458: During the first part of a trip, a canoeist travels 76 miles at a certain speed. The canoeist travels 2 miles on the second part of the trip at a speed 5 mph slower. The total time for the trip is 3 hours. What was the speed on each part of the trip? (type an integer or a decimal. Round to the nearest hundredth)1 solutions Answer 235393 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 19:39:58 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!D=RT FOR THE FIRST PART OF THE TRIP; 76=RT T=76/R FOR THE SECOND PART OF THE TRIP: 2=(R-6)T T=2/(R-6) 76/R+2/(R-6)=3 (76(R-6)+2R)/R(R-6)=3 (76R-456+2R)/(R^2-6R)=3 (78R-456)/(R^2-6R)=3 CROSS MULTIPLY. 78R-456=3(R^2-6R) 78R-456=3R^2-18R 3R^2-18R-78R+456=0 3R^2-96R+456=0 3(R^2-32R+152)=0 R=(32+-SQRT(32^2-4*1*152])/2*1 R=(32+-SQRT[1,024-608])/2 R=(32+-SQRT416)/2 R=(32+-20.396)/2 R=(32+20.396)/2 R=52.396/2 R=26.198 MPH. ANS. PROOF: 76/26.198+2/(26.198-6)=3 2.9+2/20.198=3 2.9+.1=3 3=3
 Quadratic_Equations/328459: Solve: w^4-14w^2-2=01 solutions Answer 235385 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 19:15:51 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!w^4-14w^2-2=0 w^2=(14+-sqrt[-14^2-4*1*-2])/2*1 w^2=(14+-sqrt(196+8])/2 w^2=(14+-sqrt204)/2 w^2=(14+-14.283)/2 w^2=(14+14.283)/2 w^2=28.283/2 w^2=14.14 w=sqrt14.14 w=3.76 ans. w^2=(14-14.283)/2 w^2=-.283/2 w^2=-.1414 w=sqrt-.1414 w=.376i ans.
 absolute-value/328460: |m+3|=12-2m1 solutions Answer 235383 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 18:59:24 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!|m+3|=12-2m m-2m=12-3 -m=9 m=-9 ans. --------------- -(m+3)=12-2m -m-3=12-2m -m+2m=12+3 m=15 ans.
 Rational-functions/328471: (x-4)/(x-2)=(x-2)/(x+2)+(1)/(x-2) A. 6 B.8 C.14 D.Ø, no solution1 solutions Answer 235381 by checkley77(12569)   on 2010-08-03 18:55:11 (Show Source): You can put this solution on YOUR website!(x-4)/(x-2)=(x-2)/(x+2)+(1)/(x-2) (x-4)/(x-2)-1/(x-2)=(x-2)/(x+2) (x-4-1)/(x-2)=(x-2)/(x+2) (x-5)/(x-2)=(x-2)/(x+2) cross multiply. (x-5)(x+2)=(x-2)^2 x^2-3x-10=x^2-4x+4 x^2-x^2-3x+4x=10+4 x=14 ans. C).