# SOLUTION: For some reason these problems keep tripping me up...please help...Thanks! Compact Flourescent Light Bulbs. You replace a 100-watt light bulb with a 25-watt compact fluorescent

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Unit conversion -> SOLUTION: For some reason these problems keep tripping me up...please help...Thanks! Compact Flourescent Light Bulbs. You replace a 100-watt light bulb with a 25-watt compact fluorescent      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Word Problems: Unit Conversion Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 84675This question is from textbook Mathematics A Quantitative Reasoning Approach : For some reason these problems keep tripping me up...please help...Thanks! Compact Flourescent Light Bulbs. You replace a 100-watt light bulb with a 25-watt compact fluorescent bulb. Over a 10,000-hr life, how much energy, in kilowatt hours, do you save? If electricity costs .08 cents per kilowatt-hour how much money do you save?This question is from textbook Mathematics A Quantitative Reasoning Approach Answer by liz_gcmama(8)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Compact Flourescent Light Bulbs. You replace a 100-watt light bulb with a 25-watt compact fluorescent bulb. Over a 10,000-hr life, how much energy, in kilowatt hours, do you save? If electricity costs .08 cents per kilowatt-hour how much money do you save? 1000watt-hours to the kilowatt-hour (that is, one kilowatt drawn constantly over the course of an hour) One 100 watt globe uses 0.1 kilowatt-hours per hour. One 25 watt globe uses 0.025 kilowatt-hours per hour. In 10,000 hours, how much will each globe use? 10000*0.1=1000 The 100 watt globe uses 1000 kilowatt-hours in its life. 10000*0.025=250 The 25 watt globe uses 250 kilowatt-hours in its life. 1000-250=750. 750 kilowatt-hours would be saved. 750*0.08=60 Based on the information given, 60 cents would be saved. However, I would guess that the amount is 8 cents or 0.08 dollars per kilowatt (a more realistic figure), giving the answer of 6000 cents or \$60.00.