You can put this solution on YOUR website!
Two cyclists are competing in a 12-mile race on a quarter mile circular track.
They began at the same time. One bikerís average speed is 24 miles per hour.
The otherís average speed is 30 miles per hour.
How many complete laps will the slower cyclist have left to complete after the faster cyclist finishes?
4 * 12 = 48 laps required to go 12 mi
The faster cyclist requires
= .4 hrs to complete 48 laps.
Find how far the slower cyclist goes in .4 hrs
.4 * 24 = 9.6 mi,
9.6 * 4 = 38.4 laps completed
48 - 38.4 = 9.6 laps to go, when the faster cyclist finishes