SOLUTION: Jenny drove to her cabin on the lake and back. It took 0.6 hours longer to get there than it did to get back. The average speed of the trip was 46 km/h. The average speed of the tr

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Travel -> SOLUTION: Jenny drove to her cabin on the lake and back. It took 0.6 hours longer to get there than it did to get back. The average speed of the trip was 46 km/h. The average speed of the tr      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Word Problems: Travel and Distance Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 491879: Jenny drove to her cabin on the lake and back. It took 0.6 hours longer to get there than it did to get back. The average speed of the trip was 46 km/h. The average speed of the trip back was 52 km/h. How many hours did the trip there take?Answer by lwsshak3(6456)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Jenny drove to her cabin on the lake and back. It took 0.6 hours longer to get there than it did to get back. The average speed of the trip was 46 km/h. The average speed of the trip back was 52 km/h. How many hours did the trip there take? ** let x=distance to cabin travel time =distance/speed x/46-x/52=0.6 LCD: 46*52 52x-46x=0.6*46*52 6x=1435.20 x=1435.20/6=239.2 km Travel time to cabin=x/46=239.2/46=5.2 hrs Travel time back=x/52=239.2/52=4.6 hrs Difference=5.2-4.6=0.6 hrs