# SOLUTION: Any help is appreciated! The speed of a passenger train is 8 mph faster than the speed of a freight train. The passenger train travels 270 miles in the same time it takes the f

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Travel -> SOLUTION: Any help is appreciated! The speed of a passenger train is 8 mph faster than the speed of a freight train. The passenger train travels 270 miles in the same time it takes the f      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Word Problems: Travel and Distance Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 333659: Any help is appreciated! The speed of a passenger train is 8 mph faster than the speed of a freight train. The passenger train travels 270 miles in the same time it takes the freight to travel 230 miles. Find the speed of each train.Answer by ankor@dixie-net.com(15645)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!The speed of a passenger train is 8 mph faster than the speed of a freight train. The passenger train travels 270 miles in the same time it takes the freight to travel 230 miles. Find the speed of each train. : Let s = speed of the freight train then (s+8) = speed of the pass train : Write a time equation, Time = dist/speed : Pass time = Freight time = Cross multiply 270s = 230(s+8) 270s = 230s + 1840 270s - 230s = 1840 40s = 1840 s = s = 46 mph is the freight then 46 + 8 = 54 mph is the pass : : Confirm the solution, find the times, they should be equal 270/54 = 5 hrs 230/46 = 5 hrs also