# SOLUTION: The speed of train A is 16mph slower tan the speed of train B. Train A travels 200 Miles in the same time it takes train b to travel 280 miles. find the speed of each train.

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Travel -> SOLUTION: The speed of train A is 16mph slower tan the speed of train B. Train A travels 200 Miles in the same time it takes train b to travel 280 miles. find the speed of each train.      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help! Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations!

 Word Problems: Travel and Distance Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Click here to see ALL problems on Travel Word Problems Question 309826: The speed of train A is 16mph slower tan the speed of train B. Train A travels 200 Miles in the same time it takes train b to travel 280 miles. find the speed of each train.Answer by ankor@dixie-net.com(15660)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!The speed of train A is 16 mph slower than the speed of train B. Train A travels 200 Miles in the same time it takes train b to travel 280 miles. find the speed of each train. : Let s = Train A speed then (s+16) = Train B speed : Write a time equation; time = dist/speed : Train A time = Train B time = Cross multiply 280s = 200(s+16) 280s = 200s + 3200 280s - 200s = 3200 80s = 3200 s = s = 40 mph for train A and 40 + 16 = 56 mph train B ; : Check solution by finding the times 280/56 = 5 hrs 200/40 = 5 hrs