SOLUTION: Mandy, Callie, and Kate were running a race of 1500 meters. Mandy won. At the moment when Mandy crossed the finish line, she was 300 meters ahead of Callie and 420 meters ahead of

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Geometry -> SOLUTION: Mandy, Callie, and Kate were running a race of 1500 meters. Mandy won. At the moment when Mandy crossed the finish line, she was 300 meters ahead of Callie and 420 meters ahead of       Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help! Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations!

 Word Problems: Geometry Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 507086: Mandy, Callie, and Kate were running a race of 1500 meters. Mandy won. At the moment when Mandy crossed the finish line, she was 300 meters ahead of Callie and 420 meters ahead of Kate. If Callie and kate kept running at the same rates as they have run so far, how many meters ahead of Kate will Callie be when she crosses the finish line? HINT: answer isn't 120. Okay so basically i put the the numbers at which Kate and Callie have gone over the total number of meters(1500) by simplifying and finding a common denominator(25) i next tried to divide 1500 by 25 to divide the path they ran and I got 60. Which basically led me back to where I started. Thankyou! Answer by ankor@dixie-net.com(15747)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Mandy, Callie, and Kate were running a race of 1500 meters. Mandy won. At the moment when Mandy crossed the finish line, she was 300 meters ahead of Callie and 420 meters ahead of Kate. If Callie and kate kept running at the same rates as they have run so far, how many meters ahead of Kate will Callie be when she crosses the finish line? : We can say, that while C ran 1500-300 = 1200 meters, K ran 1500-420 = 1080 meters K's speed = = .9C speed ; While C runs the final 300 meters, K runs .9*300 = 270 meters therefore at the 1200 meter point, K was 120 m behind C, and lost another 30 meters when C ran the last 300 m : 120 + 30 = 150 meters behind when C crossed the finish line