# SOLUTION: A postal clerk sold 70 stamps for \$17.00.Some were 35 cent stamps and some were 20 cent.How many of each stamps did he sell?

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Finance -> SOLUTION: A postal clerk sold 70 stamps for \$17.00.Some were 35 cent stamps and some were 20 cent.How many of each stamps did he sell?      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help! Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations!

 Word Problems: Money, Business and Interest Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 35297: A postal clerk sold 70 stamps for \$17.00.Some were 35 cent stamps and some were 20 cent.How many of each stamps did he sell?Answer by checkley71(8403)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!X+Y=70 & 35X+20Y=1700 THUS X=70-Y SUBSTITUTING (70-Y) FOR X IN THE SECOND EQUATION WE GET 35(70-Y)=20Y=1700 OR 2450-35Y+20Y=1700 OR -15Y=-750 OR Y=750/15 OR Y=50 THEREFORE X=70-50 OR X=20 PROOF 35*20+20*50=1700 OR 700+1000=1700