# SOLUTION: Write an algebraic equation for the following: 1.Donna has c dimes and t quarters in her bank. How much money in cents does she have? 2.If a gallons of gas cost m dollars, what

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Finance -> SOLUTION: Write an algebraic equation for the following: 1.Donna has c dimes and t quarters in her bank. How much money in cents does she have? 2.If a gallons of gas cost m dollars, what      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help! Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations!

 Word Problems: Money, Business and Interest Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Click here to see ALL problems on Money Word Problems Question 217438: Write an algebraic equation for the following: 1.Donna has c dimes and t quarters in her bank. How much money in cents does she have? 2.If a gallons of gas cost m dollars, what is the price per gallon? 3.If c represents an odd number, what is the next larger odd number? 4.Willie is y years old, and his father is 4 years less than four times Willie's age. What is the sum of their ages?Answer by Theo(3464)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!1.Donna has c dimes and t quarters in her bank. How much money in cents does she have? ----- she will have 10*c + 25*q cents. example: she has 3 dimes and 1 quarter. This equals 10*3 + 25*1 cents which equals 30 + 25 cents which equals 55 cents. ----- 2.If a gallons of gas cost m dollars, what is the price per gallon? ----- The price per gallon is the cost divided by the number of gallons. price per gallon equals m / a. example: cost for gas is \$10.00 number of gallons bought is 5 cost per gallon is \$10.00/5 = \$2.00 per gallon., ----- 3.If c represents an odd number, what is the next larger odd number? ----- Next odd number would be c + 2 example: c = 5, 5+2 = 7, 7+2 = 9, etc. ----- 4.Willie is y years old, and his father is 4 years less than four times Willie's age. What is the sum of their ages? ----- willie is y years old His father is 4*y - 4 sum of their ages is 6 + 4y -4 = 5y - 4 example: willie is 10 years old. his father is 36 years old. sum of their ages is 46 years. y = 10 4*y-4 = 40-4 = 36 5y-4 = 46 -----