# SOLUTION: for a wedding, mia bought several dozen of roses and several dozen carnations. the roses cost \$15 per dozen, and the carnation cost \$8 per dozen. mia bought a total of 17 dozen f

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Finance -> SOLUTION: for a wedding, mia bought several dozen of roses and several dozen carnations. the roses cost \$15 per dozen, and the carnation cost \$8 per dozen. mia bought a total of 17 dozen f      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Word Problems: Money, Business and Interest Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Click here to see ALL problems on Money Word Problems Question 131035: for a wedding, mia bought several dozen of roses and several dozen carnations. the roses cost \$15 per dozen, and the carnation cost \$8 per dozen. mia bought a total of 17 dozen flowers and paid a total of \$192. how much roses did she buy?Answer by checkley71(8403)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!C+R=17 OR C=17-R 15R+8C=192. NOW REPLACE C WITH (17-R) & SOLVE FOR R 15R+8(17-R)=192 15R+136-8R=192 7R=192-136 7R=56 R=56/7 R=8 DOZEN ROSES WERE BOUGHT. 17-8=9 DOZEN CARNATIONS WERE BOUGHT. PROOF: 15*8+8*9=192 120+72=192 192=192