# SOLUTION: William drove 5 hours at the average speed of 54 miles an hour. For the first 2 hours, he drove 45 miles an hour. What was his average for the last 3 hours?

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Evaluation -> SOLUTION: William drove 5 hours at the average speed of 54 miles an hour. For the first 2 hours, he drove 45 miles an hour. What was his average for the last 3 hours?      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Word Problems: Evaluation, Substitution Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Click here to see ALL problems on Evaluation Word Problems Question 306570: William drove 5 hours at the average speed of 54 miles an hour. For the first 2 hours, he drove 45 miles an hour. What was his average for the last 3 hours?Answer by mananth(12270)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!William drove 5 hours at the average speed of 54 miles an hour. For the first 2 hours, he drove 45 miles an hour. What was his average for the last 3 hours? time driven = 5 hours 54 miles / hour Distance traveled = 54 * 5= 270 miles 2 hours @ 45 mph distance traveled = 90 miles 270-90= 180 miles is the second leg distance 180/3 = 60 mph Next 3 hours he drove at 60 mph