# SOLUTION: Dana needs 300 lights for Christmas with equal amoun on four colors. she already has 32 red, 26 yellow, 9 green and no blues. of each bulb cost 25 cents each and you get 20% off of

Algebra ->  Algebra  -> Customizable Word Problem Solvers  -> Coins -> SOLUTION: Dana needs 300 lights for Christmas with equal amoun on four colors. she already has 32 red, 26 yellow, 9 green and no blues. of each bulb cost 25 cents each and you get 20% off of      Log On

 Ad: Over 600 Algebra Word Problems at edhelper.com Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help! Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations!

 Word Problems: Coins Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 544866: Dana needs 300 lights for Christmas with equal amoun on four colors. she already has 32 red, 26 yellow, 9 green and no blues. of each bulb cost 25 cents each and you get 20% off of you buy 50 or more of the same color and 30% if you buy 60 or more. how much does Dana need to spend?Answer by saifoo.khan(162)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Dana needs 300 lights for Christmas with equal amoun on four colors. she already has 32 red, 26 yellow, 9 green and no blues. of each bulb cost 25 cents each and you get 20% off of you buy 50 or more of the same color and 30% if you buy 60 or more. how much does Dana need to spend? ------------------------ If she needs equal amounts, she needs 75 of each colour. Red: 75-32 = 43 : costs 43*25=\$10.75 Green: 75-26=49 : costs 49*25=\$12.25 Yellow: 75-9=66 : would originally cost 66*25=\$16.50. She only pays 70% of this because 30% gets knocked off. 70% of \$16.50 = \$11.55 Blue: 75-0=75 : would originally cost 75*25=\$18.75. She only pays 70% of this. 70% of \$18.75 = \$13.13 Total she pays = 10.75 + 12.25 + 11.55 + 18.75 = \$53.30 -------------------------- If you need help understanding math so you can solve these problems yourself, then one on one online tutoring is the answer (\$150/hr). If you need faster solutions with guaranteed detailed answers, then go with personal problem solving (\$1.5-\$3.0 per problem). Contact me at einstein.saifoo@gmail.com Thank you. =)