# SOLUTION: After traveling the first 480 miles in 12 hours the traveler increased her speed by 20 miles per hour.How long did it take her to travel the last 300 miles?

Algebra ->  Algebra  -> Proportions -> SOLUTION: After traveling the first 480 miles in 12 hours the traveler increased her speed by 20 miles per hour.How long did it take her to travel the last 300 miles?      Log On

 Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Algebra: Proportions Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Click here to see ALL problems on Proportions Question 75165This question is from textbook : After traveling the first 480 miles in 12 hours the traveler increased her speed by 20 miles per hour.How long did it take her to travel the last 300 miles?This question is from textbook Answer by ptaylor(2052)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!Let t=time it takes to travel the last 300 mi Distance(d)=rate(r) times time (t) or d=rt; r=d/t; t=d/r Rate of speed for first 480 mi=480/12=40 mph For the second leg of the trip, she increased her speed by 20 mph. That would be: 40 mph+20 mph=60 mph=rate of speed for the remaining 300 mi So t=d/r=300/60=5 hrs--------------------ans Hope this helps----ptaylor