# SOLUTION: I need 2 gallons of paint @ \$22.95 each, with 8% sales tax...What is the total? I have already done the rest of this riduculously long problem but my brain is fried! Thanks so mu

Algebra ->  Algebra  -> Percentages: Solvers, Trainers, Word Problems and pie charts  -> Lessons -> SOLUTION: I need 2 gallons of paint @ \$22.95 each, with 8% sales tax...What is the total? I have already done the rest of this riduculously long problem but my brain is fried! Thanks so mu      Log On

 Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations! Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help!

 Algebra: Percentage and Pie Charts Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 595249: I need 2 gallons of paint @ \$22.95 each, with 8% sales tax...What is the total? I have already done the rest of this riduculously long problem but my brain is fried! Thanks so much! Answer by jim_thompson5910(28476)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!One gallon is \$22.95, so two gallons is 22.95 + 22.95 = 45.90 A shortcut is 2*22.95 = 45.90 So ignoring tax, the total cost is \$45.90 ------------------------------------------------------- Now let's add on the 8% tax. We do this by first taking 8% of the total 45.90 to get 8% of 45.90 = 0.08*45.90 = 3.672 = 3.67 (note: I'm rounding to the nearest penny) So the amount in taxes you pay is \$3.67 Now add this result to the total: 45.90 + 3.67 = 49.57 So in total (with taxes now), the final total is \$49.57