SOLUTION: I need help can some please help me with the following question below please 1.In a two-sample test of means for independent samples, the equal sign always appears in A) T

Algebra.Com
Question 186859This question is from textbook Doane and Seward
: I need help can some please help me with the following question below please
1.In a two-sample test of means for independent samples, the equal sign always appears in

A)
The null hypothesis.

B)
The alternate hypothesis.

C)
The upper tail of the test statistic.

D)
None of the above.



2. In a two-sample test of means for independent samples, we use the z distribution when

A)
The population standard deviations are equal.

B)
Both populations have at least 4000 observations.

C)
Both population standard deviations are known.

D)
nB and n(1-B) are both greater than 5.



3. Which of the following is a requirement for a two-sample test of proportions.

A)
The population standard deviations are equal.

B)
Both populations are positively skewed.

C)
Both samples are at least 30.

D)
nB and n(1-B) are both greater than 5.



4.A random sample of 10 observations is selected from the first normal population and 8 from the second normal population. For a one-tailed test of hypothesis (.01 significance level) to determine if there is a difference in the population means, the degrees of freedom are

A)
18

B)
17

C)
16

D)
None of the above



5.A random sample of 10 observations is selected from the first normal population and 8 from the second normal population. For a one-tailed test of hypothesis (.01 significance level) to determine if there is a difference in the population means, the critical value(s) are

A)
2.552

B)
-2.921, 2.921

C)
-2.583, 2.583

D)
None of the above



6. Which of the following is not a requirement for the two-sample test of means for independent samples observations?

A)
Normal populations

B)
Equal population standard deviations

C)
Equal sample sizes

D)
All of the above are required.



7. To conduct a test of means for two independent samples which of the following are always required?

A)
At least one of the samples must have 30 observations.

B)
Both samples must have 30 observations.

C)
np and n (1 - p) must be 5.

D)
None of the above.



8.To conduct a test of hypothesis for dependent samples we assume that

A)
The distribution of the difference between the paired observations follows the normal distribution.

B)
Both samples are at least 30.

C)
The samples are unrelated.

D)
All of the above.



9.When conducting a test of hypothesis for the dependent samples

A)
We should have at least 30 pairs.

B)
The significance level is more than .05.

C)
The p-value is more than .10.

D)
None of the above



10.Which of the following is not necessary to determine a p-value?

A)
Knowledge of whether the test is one-tailed or two-tailed.

B)
The value of the test statistic.

C)
The level of significance.

D)
All of the above.
This question is from textbook Doane and Seward

Answer by stanbon(75887)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!
1.In a two-sample test of means for independent samples, the equal sign always appears in
Ans: A) The null hypothesis.
---------------------------------------
2. In a two-sample test of means for independent samples, we use the z distribution when
Ans: C) Both population standard deviations are known.
-------------------------------------
3. Which of the following is a requirement for a two-sample test of proportions.
Ans: D) nB and n(1-B) are both greater than 5.
--------------------
4.A random sample of 10 observations is selected from the first normal population and 8 from the second normal population. For a one-tailed test of hypothesis (.01 significance level) to determine if there is a difference in the population means, the degrees of freedom are
Ans: C) 16
---------------------------------------------------------
5.A random sample of 10 observations is selected from the first normal population and 8 from the second normal population. For a one-tailed test of hypothesis (.01 significance level) to determine if there is a difference in the population means, the critical value(s) are
Ans: D) None of the above
--------------------------------
6. Which of the following is not a requirement for the two-sample test of means for independent samples observations?
Ans: C) Equal sample sizes
-------------------------------------
7. To conduct a test of means for two independent samples which of the following are always required?
Ans: B) Both samples must have 30 observations.
-----------------------------
8.To conduct a test of hypothesis for dependent samples we assume that
Ans : A) The distribution of the difference between the paired observations follows the normal distribution.
------------------------------------------
9.When conducting a test of hypothesis for the dependent samples
Ans: D) None of the above
---------------------------------------
10.Which of the following is not necessary to determine a p-value?
Ans: C) The level of significance.
----------------------------------------------
Cheers,
Stan H.

RELATED QUESTIONS

Please help me. I need your help desperately. I have tried this question few times and... (answered by stanbon)
Can someone help me PLEASE, I am completely stuck and I can not even think on where to... (answered by stanbon,richwmiller)
Hi! Can you please help me solve this question? You have a piece of paper,10cm by... (answered by scott8148)
I am having the hardest time trying to solve both of the below questions. Can you please... (answered by stanbon)
I am in dire need of help. I'll post the question I'm working on below. Basically, when... (answered by Theo)
Please,I really need some help with this problem: The manufacturer of Winston Tire... (answered by stanbon)
Please help me understand this problem I am having major difficulties understanding this! (answered by stanbon)
Please help me. I am having problem understanding this question. Can people really... (answered by stanbon)
Please help me solve this problem, based on the examples in the book, I can't figure it... (answered by stanbon)