SOLUTION: Please help, no text book, online class. Thanks in advance, you rock!!!
1. What is the variable used to predict the value of another called?
A) Independent
B) Dependent
Algebra.Com
Question 137844: Please help, no text book, online class. Thanks in advance, you rock!!!
1. What is the variable used to predict the value of another called?
A) Independent
B) Dependent
C) Correlation
D) Determination
2. Based on the regression equation, we can
A) predict the value of the dependent variable given a value of the independent variable.
B) predict the value of the independent variable given a value of the dependent variable.
C) measure the association between two variables.
3. What is the range of values for a coefficient of correlation?
A) 0 to +1.0
B) –3 to +3 inclusive
C) –1.0 to +1.0 inclusive
D) Unlimited range
4. What is the general form of the regression equation?
A) Y' = ab
B) Y' = a + bX
C) Y' = a – bX
D) Y' = abX
5. Which value of r indicates a stronger correlation than 0.40?
A) –0.30
B) –0.50
C) +0.38
D) 0
6. Suppose the least squares regression equation is Y' = 1202 + 1133X.
When X = 3, what does Y' equal?
A) 5,734
B) 8,000
C) 4,601
D) 4,050
7. In the least squares equation, Y' = 10 + 20X , the value of 20 indicates
A) the Y intercept.
B) for each unit increase in X, Y increases by 20.
C) for each unit increase in Y, X increases by 20.
8. In the equation Y' = a + bX, what is Y'?
A) Slope of the line
B) Y intercept
C) Predicted value of Y, given a specific X value
D) Value of Y when X=0
9. Based on the regression equation, we can
A) predict the value of the dependent variable given a value of the independent variable.
B) predict the value of the independent variable given a value of the dependent variable.
C) measure the association between two variables.
10. If the regression equation is Y' = 2 – 0.4X, what is the value of Y' when X = –3?
A) 0.8
B) 3.2
C) –10.0
D) 14.0
11. In the regression equation, y’ = a + bx what does the letter "b" represent?
A) Y intercept
B) Slope of the line
C) Any value of the independent variable that is selected
D) Value of Y when X=0
12. A sales manager for an advertising agency believes there is a relationship between the number of contacts and the amount of the sales. What is the dependent variable?
A) Salesperson
B) Number of contacts
C) Amount of sales
D) All the above
Answer by stanbon(75887) (Show Source): You can put this solution on YOUR website!
1. What is the variable used to predict the value of another called?
A) Independent
B) Dependent
C) Correlation
D) Determination
Ans: Independent
-------------------------------------------
2. Based on the regression equation, we can
A) predict the value of the dependent variable given a value of the independent variable.
B) predict the value of the independent variable given a value of the dependent variable.
C) measure the association between two variables.
Ans: A
---------------------------------------------
3. What is the range of values for a coefficient of correlation?
A) 0 to +1.0
B) –3 to +3 inclusive
C) –1.0 to +1.0 inclusive
D) Unlimited range
Ans: C
-------------------------
4. What is the general form of the regression equation?
A) Y' = ab
B) Y' = a + bX
C) Y' = a – bX
D) Y' = abX
Ans: B
-----------------
5. Which value of r indicates a stronger correlation than 0.40?
A) –0.30
B) –0.50
C) +0.38
D) 0
Ans B
----------------------------------
6. Suppose the least squares regression equation is Y' = 1202 + 1133X.
When X = 3, what does Y' equal?
A) 5,734
B) 8,000
C) 4,601
D) 4,050
Ans : C
----------------
7. In the least squares equation, Y' = 10 + 20X , the value of 20 indicates
A) the Y intercept.
B) for each unit increase in X, Y increases by 20.
C) for each unit increase in Y, X increases by 20.
Ans B
------------
8. In the equation Y' = a + bX, what is Y'?
A) Slope of the line
B) Y intercept
C) Predicted value of Y, given a specific X value
D) Value of Y when X=0
Ans C
---------------------------------------------
9. Based on the regression equation, we can
A) predict the value of the dependent variable given a value of the independent variable.
B) predict the value of the independent variable given a value of the dependent variable.
C) measure the association between two variables.
Ans: A
----------------------
10. If the regression equation is Y' = 2 – 0.4X, what is the value of Y' when X = –3?
A) 0.8
B) 3.2
C) –10.0
D) 14.0
Ans: C
--------------
11. In the regression equation, y’ = a + bx what does the letter "b" represent?
A) Y intercept
B) Slope of the line
C) Any value of the independent variable that is selected
D) Value of Y when X=0
Ans: B
---------------
12. A sales manager for an advertising agency believes there is a relationship between the number of contacts and the amount of the sales. What is the dependent variable?
A) Salesperson
B) Number of contacts
C) Amount of sales
D) All the above
Ans: C
---------------
cheers,
Stan H.
RELATED QUESTIONS
Please and thank you in advance, I'm an online student, so there is no text book. How do... (answered by stanbon)
Please help! I am taking an online class there is no text book I can provide that has an... (answered by stanbon)
Hi guys, I am not doing well with helping my son on these word problems. Will you please... (answered by Earlsdon)
Hello,
Could someone please help me with understanding this problem please, thanks in... (answered by stanbon)
The following questions are driving me crazy, please help!!!!!
1) Express as a single... (answered by Earlsdon)
This is not from a text book. This a work sheet that was created by my teacher. She... (answered by Alan3354,stanbon)
Could you please help solve for this problem it has 4 parts? I don't know where to... (answered by stanbon,solver91311)
Please help! The probability is 1 in 4,000,000 that a single auto trip in the US will... (answered by stanbon)
-4-(3+6m)=1/2(4+2m)
Not in a text book. Not sure what to do when you subtract for the (answered by Hook)