# SOLUTION: I have been trying and trying here and running in circles! I even have my brother on it: Any help would be greatly appreciated!!!! - The cost of plywood sheeting recently increas

Algebra ->  Algebra  -> Finance -> SOLUTION: I have been trying and trying here and running in circles! I even have my brother on it: Any help would be greatly appreciated!!!! - The cost of plywood sheeting recently increas      Log On

 Ad: Algebra Solved!™: algebra software solves algebra homework problems with step-by-step help! Ad: Algebrator™ solves your algebra problems and provides step-by-step explanations!

 Algebra in Finance Solvers Lessons Answers archive Quiz In Depth

 Question 274167: I have been trying and trying here and running in circles! I even have my brother on it: Any help would be greatly appreciated!!!! - The cost of plywood sheeting recently increased by \$1.39. per sheet. A contractor purchased several for a current project and spent \$166.80 total. Six months ago, for a different project, he spent the same total but bought six more sheets than his current project. How many sheets of plywood did the contractor but for his current project? I know that he spent a total of \$8.34 more. I have x+6p=\$166.80; "p" for plywood. I started dividing that into the total and ran into price of six. This one is kicking me and I really don't think it should!! I am not even nearly on the right track! Any help would be awesome!! Thank you tons!! rlAnswer by CharlesG2(828)   (Show Source): You can put this solution on YOUR website!I have been trying and trying here and running in circles! I even have my brother on it: Any help would be greatly appreciated!!!! - The cost of plywood sheeting recently increased by \$1.39. per sheet. A contractor purchased several for a current project and spent \$166.80 total. Six months ago, for a different project, he spent the same total but bought six more sheets than his current project. How many sheets of plywood did the contractor but for his current project? I know that he spent a total of \$8.34 more. I have x+6p=\$166.80; "p" for plywood. I started dividing that into the total and ran into price of six. This one is kicking me and I really don't think it should!! I am not even nearly on the right track! Any help would be awesome!! Thank you tons!! rl (p + 1.39)*x = 166.80 p * (x+6) = 166.80 (same total but x+6 or 6 more sheets) (p + 1.39)*x = p * (x+6) px + 1.39x = px + 6p 1.39x = 6p x = 6p/1.39 (1.39/6)x = p ((1.39/6)x + 1.39)*x = 166.80 (1.39x^2)/6 + 1.39x = 166.80 (x^2)/6 + x = 120 x^2 + 6x = 720 x^2 + 6x - 720 = 0 (x+30)(x-24) = 0 (30*-24=-720) x=24 since that is the positive answer (1.39/6)x = p (1.39/6)*24 = p 1.39 * 4 = p 5.56 = p check: (p + 1.39)*x = 166.80 (5.56 + 1.39) * 24 = 166.80 6.95 * 24 = 166.80 166.80 = 166.80 check: p * (x+6) = 166.80 (24 + 6 = 30) 5.56 * 30 = 166.80 166.80 = 166.80 note: am not sure where you got the \$8.34